Belceğiz Plajı'nın Verimli İşletilemediği İddiaları

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ndeki esnaf, Belceğiz Plajı'nın verimli işletilemediğini ve kumsala kurulan barakaların paraşütçülerin inişine engel olduğunu iddia etti.

Belceğiz Plajı'nda toplanan belde esnafı, plaj işletmeciliğinin geçtiğimiz yıl valiliğe bağlı Muğla El Sanatları Limited Şirketi'ne verilmesinin ardından, hizmetin verimli yapılmadığını ve beldeye gelen turistlerin rahatsız olduğunu savundu.

Fethiye Turizm Alt Yapı Birliği üyesi Günsenin Günel, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 turizm sezonunun başladığını ancak Ölüdeniz'de denizin ve kumsalın pis olduğunu söyledi.

Plaja gereken ilginin gösterilmediğini ifade eden Günel, "Plajdaki şezlong fiyatları yüzde 16 artmış durumda. Yerli ve yabancı turistler bu konudan çok rahatsız. Aldığımız bir diğer şikayette paraşütçülerin sahilde iniş yapacakları yer bulamamaları. Sahile barakalar, büfeler ve tuvaletler yapıldı. İniş yapan paraşütçüler zorluk çekiyor, bazende plajdaki barakalara çarpıyorlar" dedi.

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ise Ölüdeniz'de esnafın mağdur edildiğini, valiliğin ve kaymakamlığın bu konuyu çözmesi gerektiğini belirtti.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Leyla Ataman Koyuncuoğlu
Kaynak: AA