Altındağ'da Hurda Temizliği

Altındağ Belediyesi Çevre Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği hurda operasyonu kapsamında ekipler, sokaklardaki hurda araçları topluyor.

Altındağ'da Hurda Temizliği
Vatandaştan gelen şikayetler ve bölgede yapılan incelemeler doğrultusunda hurda araçların yer tespitini yapan ekipler, Altındağ’da tek bir hurda araç bırakmamak için çalışıyor. Vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit eden, cadde ve sokaklarda uzun süredir bekledikleri için paslanan ve görüntü kirliliği oluşturan araç kalıntıları Kabahatler Kanunu’na göre vinçlerle kaldırılıyor.

Son bir ay içinde başta Siteler, Karacaören, Feridun Çelik, Karapürçek, Karacaören ve Ali Ersoy Mahalleleri olmak üzere, Altındağ’ın genelinde terk edilmiş durumdaki 50’den fazla hurda aracı kaldıran ekipler, mahalleyi çirkin görüntüden de kurtarmış oldular. Altındağ Belediyesi ekiplerine Ankara Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü de destek verdi.

Hurdaya dönen araçların çocukların oyuncağı olduğunu, paslanan metal parçalarının ve kırılan camların çocuklar için tehlike oluşturduğunu belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine araçlar hakkında inceleme başlatıyoruz. Araştırma sonucunda sahibine ulaşılmazsa veya kimse sahip çıkmazsa araçlara el koyuyoruz. Daha sonra araçları Emniyet yetkililerine teslim ediyoruz, gerekli işlemler yapıldıktan sonra araçları hurdalığa bırakıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA