Yatağan’da Yurt Çilesi Sona Eriyor

Yatağan’da eğitim gören ortaöğretim öğrencilerinin sık sık dile getirdiği devlet yurdu eksikliği sorunu İl Özel İdaresi’nin duruma el atmasıyla çözülüyor.

Yatağan’da Yurt Çilesi Sona Eriyor
Muğla İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar şu an Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak kullanılan 5 katlı binanın önümüzdeki yıldan itibaren yurt olarak tahsis edileceğinin müjdesini verdi.

Yatağan’da eğitim gören pek çok ortaöğretim öğrencisinin sık sık dile getirdiği devlet yurdu talebini dikkate alan Muğla İl Özel İdaresi, şu an Yatağan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı olarak kullanılan binayı öğrenci yurdu olarak tahsis etme kararı aldı.

Bilindiği üzere söz konusu bina daha önce yurt olarak bir süre hizmet vermiş, ardından binanın Yatağan Kaymakamlığı’na kiralanması üzerine Yatağan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hizmet binası olarak kullanılması amacıyla tahsis edilmişti.

Söz konusu kararın Muğla İl Genel Meclisi’nin 09 Mayıs 2013 tarihinde yaptığı toplantıda alındığını belirten Muğla İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar; “Yatağan İlçesi Konak Mahallesi Mehmet Özcan Caddesi’nde Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait 26-27 pafta, 204 ada ve 8 parselde kayıtlı 5 katlı bina, Muğla İl Genel Meclisi’nin 09 Mayıs 2013 Perşembe günü yaptığı toplantıda, Yatağan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ortaöğretim öğrencileri için yurt-pansiyon olarak tahsis edilmiştir. Yatağan ve Muğla’da bulunan varlıklarımızı başta gençlerin, eğitimin ve sosyal hizmetlerin çalışmalarına açıyoruz. Milli Eğitim yönetiminde bu yurdun genç öğrencilere maddi-manevi büyük katkı sağlayacağını, okumakta zorlanan öğrencilerimiz için sağlıklı ve güvenilir bir çözüm olacağını düşünüyoruz. Bu vesileyle projenin gerçekleşmesinde yolu açan ve büyük katkısı olan Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e ve İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ayrıca söz konusu binanın önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren yurt olarak kullanılmasının amaçlandığı da öğrenildi.
Kaynak: İHA