Kızılay, Çelikhan'da Kan Topladı

Çelikhan'da kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Malatya Kızılay Kan Merkezi tarafından Çelikhan Cumhuriyet meydanında kurulan çadırda, vatandaşlardan kan bağışı alındı.

Merkez yetkilisi Doktor Hakan Yılmaz, Çelikhan'a her gelişlerinde en az 100 ünite kan topladıklarını, bu gelişlerinde 50 ünite kan toplayabildiklerini söyledi.

Kızılay Derneği Çelikhan şubesi Başkanı Mehmet Acar ise ilçede iş sezonunun başlaması nedeniyle halkın bağışa ilgi gösteremediğini belirtti.

-Kahta'da akrep sokması

Kahta ilçesinde bir kadın akrep sokması nedeniyle hastanelik oldu.

Koçtepe köyünde bağda çalışan Hori Gültekin'i akrep soktu. Gültekin ambulansla Kahta Devlet Hastahanesine kaldırıldı.

Kahta Devlet Hastahanesi Başhekimi İlyas Öner, son günlerde havaların ısınmasıyla yılan ve akrep sokma vakaların çoğaldığını, birçok hastanın tedavi altına alındığını söyledi.

Öner, vatandaşların bağ ve bahçede çalışırken çok dikkatli olmalarını, bu yerlerde gerekli ilaçlamaları yapmalarını istedi.

-Gölbaşı'nda miniklere trafik eğitimi

Gölbaşı'nda anaokulu öğrencilerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince trafik işaretleri eğitim verildi.

Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesinde görevli polis memurları Uğur İşal, Sıdıka Gürbay, Metin Batman, Zekeriye Güneş ve Fatih Çelik tarafından 1 Nisan Anaokulu trafik bahçesinde trafik işaretleri eğitimi verildi.

Okul müdürü Akif Öztürk, otulun trafik bahçesinde yapılan eğitimde, geleceğin teminatı çocuklara trafik işaretlerini ve trafik kurallarını en iyi şekilde öğrenmeleri için uygulamalı olarak trafik dersi verildiğini belirtti.

-Milletvekili Yetiş, Tıp Fakültesi Hastanesi inşatında incemede bulundu

Adıyaman AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş, Tıp Fakültesi Hastanesi 2. etap binasının inşaatında incelemede bulundu.

Yetiş ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, inşaat çalışmalarında sona gelinen Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi 2. etap bina inşaatında çalışmaları yerinde gördü, yetkililerden bilgi aldı.

Milletvekili Yetiş, Adıyaman Üniversitesi'nin çalışmalarının her geçen gün yeni bir ivme kazandığını belirterek, kaliteli ve donanımlı bir üniversite görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Muhabir: Mustafa Aloğlu-İsmail Kaya-Emin Tezerdi / Hakan Furkan

Yayıncı: Ömer Fansa
Kaynak: AA