Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin, Kırklareli'de

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Biz, ülkemiz menfaatine hazırladığımız anayasayı vatandaşımızın oyuna sunabilecek güce sahibiz" dedi.

Metin, AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'ye yeni bir anayasa sözleri olduğunu anımsattı.

Vatandaşların da anayasa beklentisi içerisinde olduğunu ifade eden Metin, yeni anayasaya ilişkin müzakere sürecinin devam ettiğini hatırlattı.

Bazılarının süreci tıkamaya çalıştığını anlatan Metin, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönem içerisinde bir anayasa referandumu olabilir. Bazılarının derdi üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek ama biz yolumuza devam ediyoruz. Biz, ülkemiz menfaatine hazırladığımız anayasayı vatandaşımızın oyuna sunabilecek güce sahibiz. Başkanlık sistemi diye anlatırlar. Koalisyon dönemlerindeki sıkıntı ülkemizin önünü tıkadı. Biz yola çıkarken, 'Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedik. 10 yıldır Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını görüyoruz. Biz de bize olan güveni bugüne kadar boşa çıkarmadık. Görevimizi en iyi şekilde yapmaya gayret ettik. Hükümetimiz var gücüyle çalışıyor. Vatanımız bir cennet. Türkiye son 10 yılda iktidarımızla her alanda büyük bir değişim geçirdi. Çok hızlı gelişim ve değişim yaşıyoruz. Başta sağlık ve ulaşım olamak üzere büyük değişimler yaşıyoruz. Hayalleri gerçek yapan bir iktidarız. Hizmette sınır tanımıyoruz."

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret eden Metin, burada yaptığı konuşmada da yasa dışı ticaret ile önemli mücadeleler yapıldığını belirtti.

-Dereköy Sınır Kapısı'nda inceleme-

Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Metin, Vali Yaman'dan bilgi aldı.

Kaçakçılıkla mücadele konusunda yaptıkları düzenlemelerin neticelerini almaya başladıklarını ifade eden Metin, şunları söyledi:

"Gümrük işlerinin kolaylaştırılması konusunda çok önemli hizmetlerimiz var. Hizmet alanlarımızı bizzat yerinde görüyoruz. Sorunları bizzat yerinde tespit ediyoruz. Bakanlık olarak en kolay ve en güvenli ticaret ilkesi üzerinden hizmetlerimizi sürdürüyor. Bu kapsamda kapılarımızın yeniden revizyonu ve etkin hale getirilmesi hususunda ziyaretlerimiz devam ediyor. Bu amaçla Kırklareli'deyiz. Sınır kapılarımızın daha kaliteli hizmet vermesi hususunda bakanlığımız özenli bir çalışma yapıyor. Dereköy Sınır Kapısı önemsediğimiz bir yer."

Metin, yaklaşık 35-50 milyon lira arasında bir bedelle Dereköy Sınır Kapısı'nın inşa edileceğini kaydetti.

-Bulgaristan ziyareti-

Bakan Yardımcısı Metin, Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı'ndaki incelemelerinin ardından Bulgaristan'ın Malkotırnova beldesini ziyaret etti. Metin'i burada, Bulgaristan'ın Burgas Valisi Konstantin Grebenarov, Malkotırnova Belediye Başkanı İliyan Yanchev ve Türkiye'nin Burgas Başkonsolosu Cem Ulusoy karşıladı.

Malkotırnova Müzesi'ni ziyaret eden Metin, daha sonra bir parkta Bulgar vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: AA