Gagiad Mutfakta

Gaziantep Genç İşadamları Derneği'nin (GAGİAD), Kasım 2012’de 131 bayan ile tek tek görüşerek başladığı çalışmalarını, tüm katılımcılarının mutfaklarını ziyaret edip, tariflerini toplayarak devam ettirdi.

Gagiad Mutfakta
Yapılan çalışma sonucu “Mutfakta Kim Var” isimli yemek kitabı ortaya çıktı.
GAGİAD tarafından başlatılan çalışmayla 131 ayrı mutfakta yapılan yemeklerden, yemeklerin sunumuna kadar her ayrıntı ince ince düşünülerek fotoğraflandı. Yapılan her yemeğin o yemeği yapan kişiye yaşattığı duyguların da kaleme alındığı, keyifli ancak bir o kadar da zor olan bu proje Nisan 2013’de tamamlandı.

Meşakkatli çalışmaların sonucunda Gaziantep Genç İş Adamaları Derneği’nin çabaları ile mutfakla arası iyi olmayanlardan, değişik tatlar denemek isteyenlere kadar herkes için bir kaynak niteliği taşıyacak, kalıcı bir değer ortaya çıktı.

Yoğun mesai ve emek harcayarak ortaya çıkan “Mutfakta kim Var?” Yemek Kitabı geçtiğimiz günlerde, GAGİAD üye, üye eşleri ve Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Vali Yardımcısı Bestami Alkan ve Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın gibi protokol üyelerinin de eşleri ile katıldığı bir tanıtım kokteyli ile görücüye çıktı. Tüm misafirler, piyano ve çello dinletisi eşliğinde kitabın tamamlanma süreci ile ilgili keyifli videoyu ilgi ile izlerken, lansman gününe kadar hiç kimsenin görmediği kitap tüm üyeler tarafından merakla beklendi.

Gecede projenin taslak ve hazırlık süreci ile ilgili konuşma yapan GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, kitapta emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

GAGİAD Kadınlar Kurulu Başkanı Özge Balık da konuşmasında, “Mutfakta Kim Var?” projesi ile Gaziantep deyince akla gelen yemek kültürünü yöreselden dünya mutfağına, pek çok şehir ve kültürlere ait lezzetli tatları GAGİAD’lı Hanımların tarifleriyle derlendiğini belirterek, bu projenin içinde yer almaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Daha sonra GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, kitaptan elde edilecek gelirin, Gaziantep Valiliği tarafından belirlenen başarılı kız üniversite öğrencilerine burs olarak aktarılacağını belirterek, kitap satışını başlattı. Katılımcılar kendileri, çocukları, aileleri ve yakınları için kitap satın alırken gerçekleşen bu projeden ve geceden duydukları memnuniyeti belirttiler.
Kaynak: İHA