Araban Sa’d Bin Ebi Vakkas Hazretleri Camisi’nin Alemi Takıldı

Gaziantep’in Araban İlçesi’ne bağlı Ziyaret Köyü Hakim Tepe üzerindeki Araban Sa’d Bin Ebi Vakkas Hazretleri Camisi’nin alemi takıldı.

Araban Sa’d Bin Ebi Vakkas Hazretleri Camisi’nin Alemi Takıldı
Araban İlçesi Yeşil Ova Mahallesi’nde yaşayan hayırsever vatandaşların yardımlarıyla yapılan Araban Sa’d Bin Ebi Vakkas Hazretleri Camisi’nin ana kubbesinin alemi takıldı.

Araban Sa’d Bin Ebi Vakkas Hz. Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kureyş Bulut, yaptığı açıklamada, “Araban’a bağlı Ziyaret Köyü’ne Hakim Tepe üzerinde makamı bulunan Hz. Ebu Bekir’in vasıtasıyla Müslüman olmuş, Eshab-ı Kiramın büyüklerinden biridir. Müslümanlığı ilk kabul edenlerden biridir. Peygamber Efendimizin okçusu olan Sa’d Bin Ebi Vakkas Hazretlerinin ismini verdiğimiz ilçenin merkezi camisi olarak Yeşil Ova Mahallesine 10 Aralık 2011 tarihinde temelini attığımız, yurt içi ve yurt dışındaki hayırsever vatandaşların yardımlarıyla inşaat yapımını sürdürdüğümüz camimizin tamamlanan ana kubbesinin alemini dualarla taktık. Devam eden cami inşaatımıza bu güne kadar yardımlarını esirgemeyen yurt içi ve yurt dışındaki hayırsever vatandaşlardan bundan sonra da cami inşaatımız tamamlanana kadar yardımlarını bekliyoruz” dedi.

Araban İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç ise şöyle konuştu:
“Cami inşaatı için yurt içi ve yurt dışındaki hayırsever vatandaşların bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada maddi desteklerine ihtiyacımız var. Cami inşaatımızın tamamlanması için hayırsever vatandaşlarımızın maddi desteklerini esirgememelerini bekliyorum.”
Kaynak: İHA