Aliağa Belediyesi, İşçisiyle Toplu Sözleşme İmzaladı

Aliağa Belediyesi’nde çalışan 97 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, Belediye Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle imzalandı.

Aliağa Belediyesi, İşçisiyle Toplu Sözleşme İmzaladı
2013-2015 dönemi toplu sözleşmesini Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile DİSK Genel İş 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin imzaladı. Düzenlenen törene DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel İş 5 Nolu Şube yöneticileri ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile işçiler katıldı

DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şubeye bağlı Aliağa Belediyesi işyerinde 71 erkek, 16 bayan olmak üzere 97 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, 1 Mart 2013 ile 28 Şubat 2015 dönemini kapsıyor. Sözleşme ile; 1. yıl için ücretlere yüzde 15 zam, 2. yıl ise enflasyon artı 2 puan zam oranı getiriliyor.

"ÜÇÜNCÜ TOPLU SÖZLEŞMEMİZİ İMZALADIK"
Aliağa Belediye Başkanı Oğuz, Türkiye’ye örnek olacak bir toplu sözleşme süreci yaşandığını belirterek, şunları söyledi: “Bu benim görevim boyunca imzaladığım üçüncü sözleşme. Karşılıklı anlayış içinde, belediyemiz kaynaklarını göz önüne alarak, işçilerimiz için oldukça iyi bir sözleşme imzaladık. Hepimize hayırlı olsun. Şimdi hep birlikte Aliağa için çalışmaya, Aliağa’ya hizmet üretmeye aynı şevk ve inançla devam edeceğiz.”

DİSK GENEL BAŞKANI BEKO’DAN BAŞKAN OĞUZ’A TEŞEKKÜR
Toplu sözleşme imza törenine katılan DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise, “Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’a, Aliağa halkına, Aliağa’lı emekçilere toplu iş sözleşmesinde iş barışını sağladıklarından dolayı DİSK adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

DİSK Genel Başkanı Beko, 4857 sayılı Yasanın kaldırılması gerektiğini ifade ederek, “4857 sayılı yasanın derhal kaldırılmasını ve başta çalışan tüm belediye işçileri ile Kamu İktisadi Teşekkülleri’ndeki işçi arkadaşlarımızın kadrolu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Tüm çalışanlar için birlik ve beraberlik mesajları da veren Beko, “Bu toplu sözleşmede emeği geçen ve bizi bir araya getiren herkese teşekkür ederim. Hayırlı olmasını diliyorum. Biz her zaman demokrasi, insan hakları, kardeşlik, sendikal hak ve özgürlüklerden yanayız. İş barışının bozulmadığı bir ortamda iş barışına katkı koyan emek dostlarıyla dün birlikteydik, bugün de birlikteyiz. Emek dostu olan yöneticilerimizle yarın da birlikte olacağız” dedi.

Kaynak: İHA