Kuşadası’ndaki Tarihi Tabakhaneler Hilton Oldu

Dünyadaki 4000 oteline Kuşadası’nda bir yenisini daha ekleyen Hilton World Wide, Göçtur ile birlikte gerçekleştirdiği eski Kuşadası’nın Tabakhaneler bölgesinin restore edilmesi ve otele dönüştürülmesi projesiyle dikkat çekiyor.

Kuşadası’ndaki Tarihi Tabakhaneler Hilton Oldu
Proje kapsamında bölgede restoran-bar, cafe, kitabevi ve kültür merkezinin yer alacağı bir de yaşam merkezi bulunuyor
Türkiye’nin en büyük kongre vadisi olarak, bölgenin kongre turizmdeki rolünü uluslararası arenaya taşıyacak olan Kuşadası Kongre Merkezi’nin açılmasıyla cazibesini daha da artıracak olan Kuşadası, uluslarası otelleriyle de dikkat çekiyor. Dünyanın en büyük otel işletmelerinden Hilton Worldwide ile bir proje gerçekleştiren Göçtur, dünyada örneği nadir bulunan tarihi doku ile konforu bir arada barındıran DoubleTree by Hilton Kuşadası ile bölgeye en iddialı turistik tesisi kazandırıyor. Dünyanın 27 ülkesinde 325 ülkede bulunan DoubleTree by Hilton otellerinin, Türkiye’de İstanbul’da 3; Ankara, Kapadokya ve Kuşadası’nda 1’er tane olmak üzere toplam 6 adet oteli bulunuyor.

-GEÇMİŞLE BUGÜN BİR ARADA
Marinaya bakan ve Kuşadası’nın tam kalbinde yükselen DoubleTree by Hilton Kuşadası, konferans ve gezi turizminin konuklarını lüks ve konfor standartlarının ötesinde bir hizmet anlayışıyla ağırlıyor. Tarihi yeniden yaşatacak bu proje, sadece DoubleTree by Hilton Kuşadası ile değil, tarihi yapısını koruyarak 87 odalı bir otele dönüştürdüğü eski tabakhane binaları ve yeni bir yaşam alanına dönüşen bölge ile de dikkat çekiyor.

Kuşadası’nda 1993 tarihinde kurduğu Pine Bay Tatil Köyü’nün ardından, eski tabakhane bölgesinin restorasyonuyla 25 yıldır hayal ettiği bir başka projeyi daha hayata geçiren Göçtur, sadece Kuşadası’nın değil, Osmanlı dericilik tarihinde de önem taşıyan eski Tabakhane bölgesini korumaya aldı. Tarihi yapısını koruyarak eski taş binaları ve avlularını yenileyen firma, bölgeye tarihi bir yaşam alanı ve tarihle iç içe 87 odalı bir otel daha kazandırdı..

Restorasyonunu mimar Nur Bağcı Kocasoy, peyzaj mimarisini ise Dr. Turgay Ateş’in yaptığı tabakhane binaları ve bölgesi, aslına uygun olarak yeniden yapılandırılmış 4 adet taş bina ve eski mimari tarzdaki avlu kültürü ile oluşturulan, içerisinde; bir restaurant-bar, café, kitabevi ve kültür merkezinin bulunduğu bir yaşam alanından oluşuyor. Suit oda olarak kullanılan bu taş binaların içerisinde kendi havuz ve bahçeleri bulunuyor.

-EŞSİZ MARİNA VE KARŞI KONULMAZ LEZZETLER
DoubleTree by Hilton Kuşadası otel bölümünde ise 87 oda mevcut. Dekorasyonunun Atölye A Mimarlık’ın gerçekleştirdiği otelin odaları, misafirler için konforun ön planda tutulduğu, kullanım rahatlığı ve farklılık yaratacak şekilde dizayn edilmiş. Girişte geniş bir galeri var. Burada Türkiye’nin en başarılı sanatçılarıyla sergiler düzenlenmesi planlanıyor.

Otelde, gün içerisinde keyifli bir çay veya kahve molasını yanında leziz tatlarla süsleyebileceğiniz Linnet Patisserie, İtalyan mutfağının iştah açıcı ve karşı konulmaz lezzetlerinin sunulduğu Piccione Ristorante, DoubleTree by Hilton Kuşadası’nda yerli ve yabancı turistlerin damak zevkine hitap eden iki farklı mekan. Deniz mahsülleriyle hazırlanmış mönüsüyle ayrıcalıklı seçenekler sunan No:12 ise görkemli yat limanı manzarasıyla Kuşadası’nda yaşayan ve Kuşadası’nı ziyarete gelen herkesin vazgeçilmezi olacak kadar keyifli ve özel. Organizasyon ve davetlerin de düzenlenebildiği No:12özellikle gün batımı ve gece saatlerinde unutamayacağınız anlar vadediyor misafirlerine. Otel içindeki Sushi-Bar ise Uzakdoğu mutfağından en güzel ve zengin sushi örneklerini hazırlıyor sushi tutkunları için.

DoubleTree by Hilton Kuşadası, sadece restoranları ile değil; SPA, Türk Hamamı ve havuzuyla da dışarıdan gelecek müşterilerine hizmet veriyor. Günün tüm yorgunluğunu atmak ve hayata yepyeni bir enerjiyle devam etmek isteyenler için, otelde kalmadan da tüm bu mekanlardan yararlanmak mümkün.
Kaynak: İHA