Hayvan Sevklerinde Yeni Düzenleme

Elbistan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fatih Erbilen, "yurt içi hayvan nakil" yönetmeliğinin değiştiğini bildirdi.

Erbilen, yaptığı açıklamada, il içi ve ilçeler arası hayvan nakillerinde veteriner sağlık raporu zorunluluğunun kaldırıldığını belirtti.

Kararın hayvan üreticilerini ve ticaretini yapanları sevindirdiğini kaydeden Erbilen, bundan böyle üreticilerin il içi ve ilçeler arası hayvan nakillerinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden alınan pasaportlarla hayvanlarını nakil edebileceklerini ifade etti.

-Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 166. yılı

Elbistan'da Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 166. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

İlçe Müdürü Seyit Ali Çam ve beraberindeki heyet, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ve Belediye Başkan Vekili Cuma Toraman'ı makamında ziyaret etti. Çam, ilçe olmalarına rağmen işlerinin birçok ilden fazla olduğuna işaret etti.

Kaymakam Maytalman da Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün son yıllarda atılım içerisinde olduğunu söyledi.

Belediye Başkan Vekili Cuma Toraman ise Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün yeni hizmet binasının yapımına desteği vereceklerini ifade etti.

-Elbistan Belediyesinin kene ile mücadelesi

Elbistan Belediyesi yaklaşan yaz öncesi park ve bahçelerde ilaçlama çalışması yaptı.

Park ve Bahçeler Müdürü Sami Doğan, yaptığı açıklamada, oluşturulan ekiplerin, ilçedeki park ve bahçelerde çalışmalara başladığını ifade etti.

Özellikle kene ile mücadele ettiklerini anımsatan Doğan, şunları kaydetti:

"Kene ile mücadele kapsamında şehir yerleşim alanlarındaki yeşil alanlar, çim alanları, halkın yoğun olarak piknik yaptığı mesire alanlarında ve yerleşim yerlerindeki parklarda uygun ilaçlar kullanılarak mücadele yapılmaktadır."

Muhabir: Kenan Arayıcı

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA