Başbakan Döndü, Yardımcısı Abd'ye Gitti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, hükümet nezdinde temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti.

Başbakan Döndü, Yardımcısı Abd'ye Gitti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur'un tarım konusunda bir dizi etkinliğe katılmak üzere ABD’ye gittiği bildirildi.

ABD Tarım Bakanlığının davetlisi olarak giden Uğur, Missouri Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek programa katılacak. Missouri Üniversitesi bünyesinde bulunan Tarım ve Gıda Politikaları Araştırma Merkezindeki etkinlikler arasında; ABD’nin yeni tarımsal destekleme bütçesi, Amerika'nın yeni süt politikaları ve genel ABD tarım ekonomisinin yer aldığı açıklandı. Uğur, burada bitkisel ve hayvansal üretim yapan önemli tesisleri de ziyaret ettikten sonra tahıl depolama sistemleri, ABD Eyalet Tarım Bakanlıkları, üniversite-çiftçi işbirliği sistemi ve özellikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından büyük önem taşıyan miras hukuku ve arazi toplulaştırmaları konularında incelemelerde bulunacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur ve beraberindeki heyet Missouri eyaleti St. Luis'deki incelemelerinden sonra Chicago ve Washington DC'ye geçerek çalışmalarını sürdürecek. Bursa Milletvekili Önder Matlı, Tarım Politikaları Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Necdet Budak'ın da yer aldığı çalışma ziyaretine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan bazı bürokratların da iştirak ettiği bildirildi.

Edip Uğur'un Tarım ve gıda politikaları konusunda toplantılara katılacağı Missouri Üniversitesinde gerçekleşecek başlıca etkinlir ise şunlar;
"ABD nin yeni tarımsal destekleme bütçesi, Yeni sut politikalarını ve genel ABD tarım ekonomisi, Bitkisel ve hayvansal üretim yapan tesislerin ziyareti, Tahıl depolama sistemleri, ABD eyalet tarım bakanlıkları, üniversite- çiftçi işbirliği, tarımda miras hukuku ve arazi toplulaştırmaları."
Kaynak: İHA