Aliağa Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci

Aliağa Belediyesi’nde çalışan 97 kadrolu işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi, yarın saat 12.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde imzalanacak.

Aliağa Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci
DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şubeye bağlı Aliağa Belediyesi işyerinde 71 erkek, 16 bayan olmak üzere 97 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile DİSK Genel İş Sendikası 5 No’lu Şube yönetimi arasında imzalanacak.

1 Mart 2013 ile 28 Şubat 2015 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi; 1. yıl için ücretlere yüzde 15 zammı, 2. yıl ise enflasyon artı 2 puan zam oranını içeriyor.

Aliağa Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri 15 Martta başladı.

45 günlük görüşmenin ardından taraflar 30 Nisan’da mutabakata vardı. Mutabakata varılan anlaşma 22 Mayıs Çarşamba günü saat 12.00’de karşılıklı olarak imzalanacak.

"ÖRNEK BİR TOPLUSÖZLEŞME SÜRECİ YAŞANDI"
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, örnek bir toplu sözleşme süreci yaşandığını ifade ederek, “Karşılıklı anlayış içinde, belediyemiz kaynaklarını da gözeterek, işçilerimiz için oldukça iyi bir sözleşme imzalandığını düşünüyorum. Tüm işçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Aliağa Belediyesi tüm çalışanlarıyla halkımıza etkin, hızlı ve sürekli hizmet üretmek için çalışıyor. İşlerimizin yoğunlaşacağı yaz aylarının başladığı bu günlerde tüm çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA