Alara Çayı'nda Rafting Yaparken Düşerek Hayatını Kaybeden Alman Turistin Ölümüne İlişkin ilk duruşma yapıldı

Alanya'daki Alara Çayı'nda rafting yaparken düşerek hayatını kaybeden Alman turist Kerstin Kdamer'in ölümüne ilişkin firma sahibi ve 2 çalışanının yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Alanya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Kdamer'in ölümüyle ilgili "Taksirle ölümüne sebebiyet vermek" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan rafting firması sahibi Hasan Karabiber ve çalışanlardan Sefa Tozakoğlu ile ölen Alman turistin eşi Rene Kdamer, kızı Kati Kühl ve avukatları katıldı.

Diğer sanık Mustafa Zeybek ise duruşmaya gelmedi.

Annesi ile aynı botta bulunan Kühl, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Olay günü botta 9 kişiydik. Bottaki rehber karşı kıyıda bulunan görevliye ip attı. İp bağlandığı sırada bir anda boşa çıktı ve akıntıya kapıldık. Sonra bot devrildi. Kıyıya çıktığımda bir tek annemin olmadığını gördüm. Görevlilere bildirdim ve annemi aramaya başladılar" dedi.

Bota binerken kimsenin bilgilendirme yapmadığını savunan Kdamer, verilen kask ve yelekleri kendilerinin giydiğini, görevlilerin kontrol etmediğini iddia etti.

Sanık Karabiber de 20 yıldır rafting işini kurallara uygun yaptığını ifade etti.

Sanık Tozakoğlu ise olay günü turistleri tek tek bilgilendirdiklerini, ondan sonra botları suya indirdiklerini söyleyerek, "İp kopunca sürüklenen bot devrildi. Turistleri kurtardık ve kıyıya çıkardık. Alman kadın turistin kayıp olduğunu sonra öğrendim. Kendisini bulmak için uğraştık" diye konuştu.

Mahkeme, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakların tamamlanması amacıyla duruşmayı 10 Eylül'e erteledi.

Duruşmanın ardından avukatı Deniz Yıldırım ile gazetecilere açıklama yapan Rene Kramer, adaletin yerini bulacağına inandığını belirtti.

-Olayın geçmişi-

Alara Çayı'nda rafting yapan turistleri taşıyan bot, 4 Temmuz 2012'de alabora olmuş, suya düşen 8 Alman turistten 7'si kendi imkanlarıyla karaya çıkmayı başarmış, akıntıya kapılan Kerstin Kdamer ise kaybolmuştu. Kdamer'in cesedi, 11 gün sonra kaybolduğu noktadan 4 kilometre ileride bulunmuştu.

Olayın ardından Alman turistin ölümüne ilişkin firma sahibi ve 2 çalışanı hakkında 3 yıldan 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA