Yetimler Babalarının Adına Ağaç Dikti

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’nın davetlisi olarak Yozgat’a gelen Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği Çocuk Evlerinde kalan 22 çocuk ve bakıcı anneleri ile Yozgat Hami-Yet Projesinde yer alan çocuklar Spor Vadisi ağaçlandırma alanında vefat etmiş babalarının adına fidan dikti.

Yetimler Babalarının Adına Ağaç Dikti
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Koruyucu Yetim,Destek Projesi (Hami-Yet) kapsamında Yozgat’ta bulunan 400 Hami-Yer çocuğu ve anneleri için Anneler Günü programı düzenledi.

Şahin Tepesinde, Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Sosyal Tesislerinde düzenlenen Anneler Günü programına Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Yozgatlı Hayırsever İşadamı Bilal Şahin, 400 Hami-Yet çocuğu ve annesi ile İstanbul’dan gelen Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği Çocuk Evlerinden 22 çocuk ve bakıcı anneleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda şiirler ve ilahiler okundu. Verilen yemeğin ardından Hami-Yet Projesinin çocukları vefat etmiş babaları için fidan dikti.

Programda bir açıklama yapan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yapımı devam etmekte olan Spor Vadisi’nin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ilk fidanların dikildiğini ve bu fidanların büyük anlamlar taşıdığını belirterek, “Bilindiği üzere geçen hafta Anneler Günü idi. Biz de Hami-Yet çocukları ve anneleri ile birlikte bir program düzenlemek istemiştik. Ama kısmet bu güneymiş. Hami-Yet projesinde anneler bizler için birer aile reisi durumunda. Çocukların gelişip büyümeleri, okumaları ve hayatlarını idame ettirmeleri annelerinin gözetiminde oluyor. Bizlerde bu vefakar annelerimize morallerini yüksek tutma adına bugün bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliğin bir parçası da ağaç dikimi oldu. Bu konuda şöyle bir usul belirledik. Öncelikle anne ve evin en küçük çocuğu adına birer adet fidanı biz diktik. Diktiğimiz bu iki fidanın arasını boş bıraktık. Bıraktığımız bu boşluğa vefat etmiş babaları adına, anne ve çocuğu kendi elleri ile fidanlarını diktiler. Üzerine isimliklerin takıldığı bu fidanlar için birer adet sertifika düzenledik. Bu sertifikalarda her bir fidan için Tapu Kadastro elemanlarınca belirlenmiş koordinatlar bulunmakta. Bu koordinatlar sayesinde anne ve çocukları istedikleri zaman fidanlarının yerini Google Earth üzerinden görüp burayı bulabilecekler. Ağaçlarının yeri kaybolmayacağı için ileriki yıllarda bu bizim babamız için diktiğimiz ağaç deyip dibinde oturup geçmişi yad edebilecekler” dedi.

Programda Merhum Babası Ahmet Yazıcı için de bir fidanı toprakla buluşturan Vali Abdulkadir Yazıcı, fidan dikiminin ardından Hami-Yet çocukları ile birlikte uçurtma uçurdu.
Kaynak: İHA