Yalova'nın İlk Katlı Otoparkı Hizmete Girdi

Yalova'nın ilk katlı otoparkı törenle hizmete girdi.

Yalova'nın İlk Katlı Otoparkı Hizmete Girdi
Yalova Belediyesi tarafından 2011 yılında Zihni Üstünoğulları firmasına yap-işlet-devret modeli ile ihale edilen 400 araç kapasiteli katlı otopark tamamlanarak hizmete girdi. Belediye Başkanı Yakup Koçal, bu otoparkla beraber şehrin trafik meselesini ortadan kaldıracak bir dizi uygulamanın daha devreye gireceğini söyledi.

Koçal, "Yalova'nın trafik meselesinin çözümü için önemli bir ayağı bugün hizmete sokuyoruz. Şehir içinde ihtiyacı karşılayacak kadar katlı otopark yapılması kararı alınmıştı. Şu anda bu parkların ilki olan Çarşı Katlı Otopark'ı hizmete sokuyoruz. Resmi açılış törenini ise Başbakanımızın Yalova'ya gelişinde toplu olarak yapacağız. 3 hafta sonra da pazar yerinde yapılan katlı otoparkımızı devreye sokacağız. Bahçelievler Mahallesi'nde de bir katlı otopark yapmayı planlıyoruz. Bu 3 park dışında başka bir otopark yapılmasını istemiyoruz. Zira daha fazla otopark yapmak, daha fazla aracın il merkezine girişini teşvik etmek anlamına geliyor. Biz şehir merkezine mümkün olduğunca az aracın girmesini sağlamak istiyoruz. Biz bugüne kadar esnaf kardeşlerimizden gelen 'Park yasağını sıkı tutun' talebini öteledik. Bunun sebebi de vatandaşa alternatif sunamamaktı. Bu otoparkın devreye girişi ile birlikte kararını daha önceden aldığımız park yasakları da titizlikle uygulanmaya başlanacak. Yine trafik lambalarına yönelik akıllı sistem de en geç 22 Mayıs 2013 Çarşamba gününden itibaren devreye girmiş olacak" dedi.

Oto parkın ücretlendirmesi konusunda da vatandaşları aydınlatan Koçal, "Yine en çok merak edilen şeylerden birisi de fiyatı. İhaleyi yaparken şartnamemizde mevcut otopark ücretleri ile paralel bir fiyat belirlenmesi maddesi vardı. Şu anda sahildeki otoparkla burasının ücretleri aynı olacak. Yine abonelik önceliğini de İstanbul Caddesi üzerinde yaşayanlara ve buradaki esnaflara vereceğiz. Eğer boş yer kalırsa da diğer bölgelerden abonelik kabul edeceğiz" dedi.

Açılışa katılan Yalova Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer ise, açılan ve 3 hafta sonra devreye girecek pazar yerindeki otoparkla şehrin önemli bir ihtiyacının ortadan kalkacağını söyledi.

İlin otopark ihtiyacının daha önceden yapılan araştırmalarla belirlendiğini anlatan Göçer, "Trafik komisyonumuzun yaptığı çalışmalarla biz bu civardaki trafik yoğunluğunu, hatta araç sayısını bile belirledik. Buraya kaç araçlık bir otopark gerektiği de o zaman belirlenmişti. Bugün açacağımız bu otopark işte bu bölgede duyulacak o ihtiyaca cevap verecek kapasitede. Pazar yerindeki otopark ve şu anda açtığımız bu otopark toplam 21 milyon TL'lik bir yatırım. 400 araç park edebilecek. Bu da ilin trafiğinin rahatlamasına önemli katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

Ardından birlikte otoparkı gezen davetliler firma yetkililerinden bilgiler aldı.
Kaynak: İHA