Sekiz Sezon Aradan Sonra Yükseldiği Spor Toto Süper Lig'in Başında Aldığı Başarısız Sonuçlar Nedeniyle "ligden Düşecek" Takım Gözüyle Bakılan Sanica Boru Elazığspor, "tek Yumruk" Olarak Ligde Kalmayı Başardı

Ramazan Kaya - İsmail Şen - Sekiz sezon aradan sonra yükseldiği Spor Toto Süper Lig'in başında aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle "ligden düşecek" takım gözüyle bakılan Sanica Boru Elazığspor, "tek yumruk" olarak ligde kalmayı başardı.

Kulüp başkanı Selçuk Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona başlarken statlarının bakıma alınmış olması nedeniyle ilk 6 maçlarını dışarıda oynadıklarını söyledi.

Bu süreçte sosyal tesislerinin de bakımda olduğunu anımsatan Öztürk, "Takımımız ilk 7 haftaya yakın otellerde konakladı. Sürekli şehir şehir geziyorduk, kervan göçü gibiydi. Oyuncularımız gelip buraya yerleşince, yabancı oyuncularımız ev tutunca daha bir huzurlu ve mutlu olduk. Yine hoca değişikliğimizle de ciddi manada takımımız kendini bulmaya başladı ve yavaş yavaş başarıya koştuk" diye konuştu.

Göreve gelirken ciddi bir borç yükü devraldıklarını savunan Öztürk, buna rağmen imkanları doğrultusunda kısıtlı bir bütçe oluşturarak transferler gerçekleştirdiklerini, ara transfer döneminde de gerekli tedbirleri alarak ucuz maliyetlerle eksik bölgelere takviye yaptıklarını ifade etti.

Sonuç olarak ligde kalmayı başardıklarını ve bunun kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Öztürk, "Tabi bizim biraz da başarımızın sırrı nedir diye sorarsanız, tamamıyla bir aile olmak. Oyuncularımız, teknik heyet ve yönetim hepimiz birbirimize kenetlendik, bir bütün olduk. Yani diyebilirim ki kendi adımıza ligdeki en huzurlu, en mutlu takımlardan biriydik" ifadelerini kullandı.

Selçuk Öztürk, mütevazi bir Anadolu takımı olduklarını ve gelecek sezon da buna göre hareket edeceklerini vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bizim birinci önceliğimiz havaya girmeden ligde kalmak. Yani Elazığspor uzun yıllar ligde kalırsa bana göre en büyük başarı budur, hedef budur. Görüyorsunuz lige çıkan takımlardan ortalama yüzde 70'i ilk yılında düşüyor. İkinci yılında yine yüzde 70-80 oranında düşüşler var. Bizim derdimiz disipline bir şekilde, mali bütçemizi de disipline ederek uzun yıllar ligde kalmak. Bana göre en büyük başarı budur."

-Teknik direktör Vural-

Ligin son maçının ardından "Elazığspor defteri benim için şeref ve onurla kapanmıştır" şeklinde açıklama yapan teknik direktör Yılmaz Vural ise başarılarının ekip çalışması sonucunda geldiğini ve bunda yönetimden taraftara herkesin payının bulunduğunu söyledi.

Futbolun en büyük sorumluluklarından birini teknik direktörlerin yüklendiğine vurgu yapan Vural, "Çok çalıştık, disiplinden taviz vermedik, oyuncularımıza kendimizi iyi anlattık, onları iyi anladık. Sonuç olarak da böyle bir başarıyı yakalamış olduk ve böyle bir başarı bu camianın hak ettiği, layık olduğu bir başarı diye düşündük" dedi.

Takımda kendisinden beklenen görevi yerine getirdiğini söyleyen Vural, kimseye mahcup olmadığını kaydetti.

Yolda karşılaştığı bir yaşlının, "Evlat, toptan anlamam ama size dua ediyorum" dediğini aktaran Vural, insanların bu kadar içten olduğu bir ortamda başarının da kendiliğinden geldiğini vurguladı.

-Futbolcu Orhan Ak-

Defans oyuncusu Orhan Ak da başarılarının bir tesadüf olmadığını, ciddi bir kariyer ve tecrübeye sahip hocalarıyla çok çalıştıklarını, her maçlarını final havasında oynadıklarını ve ligin 33. haftasında karşılaştıkları Gaziantepspor karşılaşmasına bakıldığında da bunun rahatlıkla görülebileceğini söyledi.

Yönetim, teknik heyet ve oyuncular arasında çok kuvvetli bir bağ olduğunu ve sahadaki sonuçların da bunun sonucunda alındığını kaydeden Ak, "Biz çok yıldızları olan bir takım değiliz ama kendi içinde tek yumruk olup sahada iyi bir takım olabildik açıkçası. Bunun da en büyük sebebi takım içerisindeki arkadaşlıktan kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA