Davutoğlu ve Ergün Fatih’i Anmak İçin Gebze’ye Geliyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Fatih Sultan Mehmet’i anma etkinliklerine katılmak üzere yarın Gebze’ye geliyor.

Davutoğlu ve Ergün Fatih’i Anmak İçin Gebze’ye Geliyor
Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen ve Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği Hünkar Çayırı’nda gerçekleştirilecek anma etkinlikleri yarın saat 11.00’de başlayacak. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından Fatih Sultan Mehmet’in ruhaniyeti için okunan 532 hatmin duası yapılacak. Etkinlikler kapsamında dünyanın en iyi Kur’an okuma birincisi Abdurrahman Sadien tarafından ziyaretçileri bir de Kur’an’ı Kerim ziyafeti verilecek. Cuma namazının ardından konuklara ikram ve sunumlar yapılacak.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği Hünkar Çayırı’nın Gebze için önemli bir tarihi mekan olduğunu belirterek, “Bu yıl Hünkara Vefa adıyla düzenlediğimiz anma etkinliklerinin daha görkemli bir şekilde yapılması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Sanayi şehri olarak bilinen Gebze’yi aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet’le anılan ve tanınan bir tarih ve kültür şehri yapmaya çalışıyoruz. Sayın Bakanlarımızın katılımıyla gerçekleştireceğimiz etkinliklere tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

Fatih Sultan Mehmet’in vefatının 532. Yıldönümü dolayısıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinliklere Kocaeli ve İstanbul’la birlikte Türkiye’nin değişik illerinden 10 bini aşkın vatandaşın katılması bekleniyor.
Kaynak: İHA