Bu Okulda Teneffüsler Artık Daha Eğlenceli

Rize’nin Güneysu ilçesi Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lise’sin de unutulmaya yüz tutmuş oyunlar yeniden canlandırılıyor.Çok eskilerde oynanan çivili tahta futbolunu artık bu okuldaki çocuklar eğlenerek oynuyor.

Bu Okulda Teneffüsler Artık Daha Eğlenceli
Teknolojinin gelişmesiyle unutulmaya yüz tutan ve artık çocukların oynamadığı çivili tahta futbolu yeniden çocuklarla buluştu. Günümüzde teknolojinin getirdiği yenilikler oyun anlayışını da değiştirdi. Çocuklar adeta bilgisayar bağımlısı haline geldi. Çocuklar artık sokaklara inip saklambaç, körebe, çizgi taş ve çivili tahta futbolu gibi oyunları oynamıyor. Bilgisayar başında oyun oynamayı ve zaman geçirmeyi tercih ediyor. Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lisesi ise öğrencilerini sanal ortamdan kurtarıp gerçek oyunlarla buluşturmayı amaçlıyor.

Öğrencileri eski zamanlarda oynanan oyunlarla buluşturduklarını belirten Güneysu Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür Yardımcısı Çetin Taşcılar “Çocuklarımızı bilgisayar başında fazla oturmasına engel olmak gayesiyle okulumuzda eski zamanlarda oynanan oyunların yeniden öğrencilerimizle buluşturmak maksadıyla bir takım çalışma yapıyoruz. O çalışmalardan bir tanesi de tahta üzerinde çivi futbolu oynamalarını sağlamak. Öğrencilerimiz sürekli bilgisayar başında oturuyor. Boş zamanlarının çoğunu bilgisayar başında geçiriyorlar. Anne ve babalarda bu durumdan gayet şikayetçi, öğretmenlerde şikayetçi. Bu durum aynı zamanda çocuklarımızın sağlıklarını tehdit etmekte. Doğal ortamda doğal oyunlara alıştırmak bu sayede onların zihinsel olarak daha fazla dinlendirmek gayesiyle bu tip çalışmalarımız devam edecek. Eski oyunları yeni nesillere de bu sayede öğretme yansına erişeceğiz ' diye konuştu.

Zil çalınca öğrencilerin oyun oynamak için koşarak geldiği kantinin işletmecisi Fatma Demircan “ Zil çalmasıyla kantinde çivili futbol tahtalarının kapma yarışı yaşanıyor. Çivili tahta futbolu benimde küçüklüğümde oynanan bir oyundu. Burada çocukların bu oyunu severek oynayacaklarını tahmin ederek böyle bir çalışma yaptık. Bu sayede öğrencilerimiz teneffüslerde ders stresinden uzaklaşarak bir an kendilerini rahatlatıyorlar. Bizde çocuklarımıza oyunda top olarak kullanılan bozuk paraları veriyoruz ' şeklinde konuştu.

Güneysu Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri ise, bu oyunu anne ve babalarından duyduklarını söyleyerek “Bizler artık teneffüslerde büyüklerimizin oynadıkları oyunları oynuyoruz. Çok eğlenceli, günümüzde bilgisayar oyunlarında bu heyecanı karşılıklı yaşayamıyoruz ' diye konuştular.
Kaynak: İHA