Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak'ın Açıklaması

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ile yapacakları toplu sözleşmeye ilişkin, sözleşmenin iki yıl geçerli olması konusunda mutabakat sağlandığını söyledi.

Kavlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk görüşmelerin 3 Mayıs'ta yapıldığını, MESS'in sözleşmenin süresini 3 yıl yapmak istemesi üzerine görüşmelerin tıkandığını anımsattı.

Kavlak, sözleşmenin geçerlilik süresinin iki yıl olmasını istediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz günlerde yeni bir çağrı yapıldı ve tıkanan görüşmelerin önü açıldı. MESS, 3 yıllık sözleşme süresi isteğinden geri adım attı. MESS ile toplu sözleşme süresinin iki yıl olması konusunda mutabakat sağlandı. Bunun dışında 4 farklı maddede anlaşma sağladı. Bundan sonrasında zam pazarlığı olacak.

Sürecin yeniden açılması olumlu bir gelişme. MESS'in tutumu sürecin gelişmesinde önemli rol oynar. İlk altı ay için yüzde 18 zam istiyoruz. Bu kararımızı tekrarlayacağız. İkinci altı ay için enflasyon, üçüncü altı ay için enflasyon artı yüzde 2, üçüncü altı ay için enflasyon oranında zam istiyoruz."

Muhabir: Mehmet Özcan

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA