Güzeloğlu, Çankaya İş Okulu Sporcularını Yalnız Bırakmadı

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İçel’in Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Futbol Ligi’nde temsil eden Çankaya İş Okulu Spor Kulübü’nün, Erzincan temsilcisi Sümer İş Okulu Spor Kulübü ile oynadığı maçı izledi.

Güzeloğlu, Çankaya İş Okulu Sporcularını Yalnız Bırakmadı
İçel Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Futbol Ligi’nde İçel’i temsil eden ve zihinsel engelli sporculardan oluşan Çankaya İş Okulu Spor Kulübü, Erzincan temsilcisi Sümer İş Okulu Spor Kulübü’nü 6-2’lik sonuçla yenerek, ligde 7’inci maçında 6’ncı galibiyetini aldı. Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında İçel Valiliği’nce desteklenen ‘Özel Sporcular Ligde’ projesi kapsamında oluşturulan Çankaya İş Okulu Spor Kulübü’nün maçını, Vali Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu, merkez Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz’ün eşi Fatma Öksüz ve sporcuların yakınları ile birlikte izledi.

Emniyet Müdürlüğü’ne ait halı sahada oynanan maç öncesinde ve sonrasında iki taraf arasında yaşanan dostluk gösterileri maça damgasını vururken, maçın başlama vuruşunu da Güzeloğlu yaptı. Güzeloğlu, maç bitiminde her iki takımın sporcularını da kutladı.

Öte yandan ‘Özel Sporcular Ligde’ projesinin amacının, İçel’de zihinsel olarak dezavantajlı olan özel sporcu gençlere futbol eğitimi düzenleyerek gençlerin sosyalleşmesini sağlamak, fiziksel kapasitelerinin geliştirilerek zihinsel gelişim ve becerilerini daha üst düzeye çıkarmak, toplum içinde daha üretken ve saygı duyulan bireyler olmalarını sağlamak, cesaret ve özgüvenlerinin artmasını sağlayarak kaliteli yaşamlarını desteklemek, spor müsabakaları ile başarılı olma ve başarının mutluluğunu yaşatmak olarak belirtildi. Şu an kulüp bünyesinde 14 yaş üstü 24 özel sporcunun bulunduğu da ifade edildi.
Kaynak: İHA