Edirne Valisi Duruer’den Enez’e Ziyaret

Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne’nin Enez ilçesine gerçekleştirdiği ziyarette, ilçede hakkında bilgiler aldıı.

Edirne Valisi Duruer’den Enez’e Ziyaret
Enez’e bağlı Vakıf Köyü’ne gelen Duruer’i burada Enez Kaymakamı Fatih Baysal, Belediye Başkanı Ahmet Çayır ile İl Genel Meclisi Üyeleri Erol Açık, Coşkun Erkılıç ve kamu kurum kuruluşların temsicileri karşıladı. Duruer’e ayrıca İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ve beraberindeki heyette eşlik etti.

Vakıf Köyü’ndeki Saros Resort Otel’de öğle yemeği yiyen Duruer ve beraberindeki heyet daha sonra ise Vakıf Köyü’nde Necati Sunar’a ait çiftliğe geçti. Burada yurt dışından ithal olarak getirilen Saanen keçileri hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Büyükevren Sahil yolunda incelemelerde bulunan Duruer ve beraberindeki heyet; burada yazlık konutlarda yaşayan vatandaşlar ile görüştü. Enez Kalesi ve Ayasofya Camii’ni inceleyen Hasan Duruer, buradaki son durum hakkında Kaymakam Baysal’dan bilgiler aldı. Ardından Has Yunus Bey Türbesine giden Hasan Duruer, yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Burada Kazı Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran’dan bilgi alan Duruer, daha sonra ilçe sahilinde bulunan ve yapımına devam edilen biyolojik arıtma tesisini ziyaret etti. Yapılan çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Ahmet Çayır’dan bilgi alan Hasan Duruer, ilçenin genel durumundan memnun olduğunu ifade ederek, herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA