Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu, Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşlarını Ziyaret Etti

Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu, Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Grup Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, İnsani Yardım Platformu'na yaptıkları ziyarette, gittiklerdeki kentlerde çok kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Sivil toplum platformlarının iktidara talip olmayan ama siyasi iktidarları denetleyen mekanizmalar olduğunu anımsatan Ensaroğlu, bu platformların Akil İnsanlar Heyeti'nin öncelikli hedef kitlesi olduğunu ifade etti.

Öncelikle insanların düşüncelerini öğrenmeye çalıştıklarını vurgulayan Ensaroğlu, "Sonra biz bunları bir araya getirerek, harmanlayarak, siyaset kurumu ve kamuoyunun önünde bir takım öneriler geliştirmeye çalışacağız" dedi.

Platform Başkanı Osman Gerem de herkesin bu sürece katkı sunması gerektiğini söyledi.

Heyet daha sonra Araplar Yardımlaşma ve Kültür Derneğini ziyaret etti.

Ensaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşayan Arapların çözüm sürecine ilişkin düşüncelerinin ve bakış açılarının kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

Dernek Başkanı Şükrü Kırboğa ise kendilerini azınlık değil asli unsur olarak gördüklerini aktararak, çözüm sürecine destek verdiklerini dile getirdi.

Ziyaretlere, heyet üyeleri Etyen Mahçupyan, Fazıl Hüsnü Erdem ve Ahmet Faruk Ünsal katıldı.

Muhabir: Eşber Ayaydın-Yasin Dikme

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA