Rize’de Eğitime Büyük Bağış

Rizeli hayırsever iş adamı Özkan Demirci, 2 milyon TL tutarındaki arazilerini eğitim için bağışladı.

Rize’de Eğitime Büyük Bağış
Demirci, Rize'deki tüm arazilerinin vekaletini eğitimde kullanılması için Kalkandere Belediye Başkanı Nihat Çolak'a verdi.

Hayırsever iş adamı Özkan Demirci, Kalkandere ilçesindeki arazilerinin ve mülklerinin tamamını eğitim alanında kullanılması için bağışladı. Arazilerinin vekaletini Belediye Başkanı Çolak’a veren Demirci, "Ben Rize'de yaşamıyorum ama Rizeli ve Kalkandereli olmaktan mutluluk duyan biriyim. Babam 100 yaşındayken 2 yıl önce vefat etti. Kalkandere ilçesinde dedemden babamdan kalan tüm malları eğitime teşvik olması açısından, ilçemizdeki çocukların gençlerin en iyi şekilde okuyacakları okulların yapılması için Kalkandere Belediyesi'ne bağışladım. Bir iş adamı olarak eğitim için ne yapsak azdır. Ben bu kararı ailemle birlikte aldım ve bundan da çok memnunum. Arazilerin başkalarına satılmasına gönlüm razı değildi. Bu arazilerin eğitime katkı sağlayacağını bildiğim için bağışı yaptım. Prosedürleri yerine getirerek arazilerin tümünün vekaletini Belediye Başkanı Çolak'a verdim. Çok mutlu ve huzurluyum. İlçeme bir gönül borcum vardı ben onu ödüyorum" dedi.

Kalkandere Belediye Başkanı Nihat Çolak da hayırsever işadamı Özkan Demirci'ye yaptığı bağıştan dolayı teşekkür ederek, "Kalkandere'den böyle bir hayırsever insanın çıkmasıyla iftihar ediyorum. Belediye başkanı olduğum içinde gurur duyuyorum. Yaptığı bağış kelimelerle ifade edilemez. Bunun maddi boyutunu bir kenara bıraktığımızda manevi boyutu ve önemi çok büyük. Bugüne kadar Kalkandere'de böyle bir şey olmamıştı. Özkan Demirci'nin böyle bir ilki yapması beni hem gururlandırıyor hem de mutlu ediyor. İnsana yapılan hizmet en değerli olan hizmettir. Demirci'de arazilerinin tamamını eğitimde kullanılmak amacıyla Belediyemize bağış etti. Biz de bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Yaklaşık 5 bin metrekarenin üstünde arazilerini bağışladı. Arazilerin maddi değeri yaklaşık 2 milyon TL dolayındadır. Bunun maddi değerinden çok manevi önemi çok büyük" diye konuştu.

Kaynak: İHA