İş-Kur Akhisar Hizmet Merkezi Açıldı

Manisa İş-Kur İl Müdürlüğü’ne bağlı Akhisar İş-Kur Hizmet Merkezi, törenle hizmete başladı.

İş-Kur Akhisar Hizmet Merkezi Açıldı
Akhisar Belediyesi Sebzeciler İşhanı 2. Katında hizmete başlayan merkezde, tüm İş-Kur işlemleri yapılabileceği bildirildi.

İş bulmanın yanında, iş kurma ve danışmalık hizmetlerinin de verileceği bildirildi.

Açılış töreninde kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren Manisa Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Yüksel Uçar, “İlk önce Soma’da, 2009’ da Salihli’de şimdi de Akhisar’da hizmet merkezimizi açarak vatandaşın ayağına vatandaş odaklı hizmet için gerekli özeni gösteriyoruz. 1946 yılında kurulan kurumumuzun yıllar sona kapatılması dahi gündeme gelmişti. Ancak 2003 yılında İş-Kur kurumu olarak yeniden yapılandık, işsizlik sigortası ile desteklendi. Manisa olarak biz, 2023 yılı hedefini 2011 yılının Ekim ayında yakalamış bulunmaktayız. Manisa, ülkemizde 4. sıradadır. Burada bizlere yer konusunda destek veren Akhisar Belediyesi’ne ve malzeme desteğinde bulunan Keskinoğlu Şirketler Grubu'na teşekkür ederiz” diye konuştu.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise, yaptığı konuşmada, “Yerin tahsisi sırasında sayın il müdürümüzün talebi sonrasında Akhisar Belediye Meclisinde bulunan arkadaşlarımız da gerçekten hiçbir tereddüt göstermeden buradaki tahsisi onaylamışlardır. Ben buradan meclis üyesi arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da hizmetlerimiz ve kurumsal desteğimiz ve kurumsal dayanışmamız devam edecektir. Ben burada yine destek sözünü veriyorum. Ayrıca desteklerinden dolayı Keskinoğlu ailesine de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akhisar Kaymakam Vekili, Gölmarmara Kaymakamı Cafer Sarılı, İş-Kur Akhisar Hizmet Merkezi'nin sadece Akhisar değil, çevre belde, köy ve bunların yanında Gölmarmara, Gördes gibi ilçelere de hizmet vereceğini kaydetti.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, yaptığı konuşmada şunlara yer verdi: “İş-Kur’un bir şubesinin Akhisar’da açılması bizleri sevindirdi. Biz yıllardan beri bu büronun açılması için çok uğraştık ama nasip bugüneymiş, rabbim bize bugünleri gösterdiği için hamd ediyoruz. AK Parti iktidarı ile birlikte Manisa ilimizde ne varsa, şubelerin hepsini bütün ilçelerimize açmaya başladık. Biliyorsunuz bundan önce Sosyal Güvenlik Kurumu’nun da bir şubesini Akhisar’a taşıdık. Şimdi de İş-Kur Müdürlüğümüzün bir şubesini Akhisar’da açtık. Bundan sonra İş-Kur ile işleri olan bütün kardeşlerim Manisa’ya gitmek zorunda kalmayacaklar. Her gün uyandığımızda dünyamızın değiştiğini ve geliştiğini görüyoruz ve buna paralel olarak ülkemiz de gelişiyor ve değişiyor. Dolayısıyla bilim ve teknolojinin bu kadar hızlı ilerlediği geliştiği bir ortamda yeni yeni meslekler oluşuyor ve bazı meslekler de miladını doldurarak piyasadan kalkıyor. Dolayısıyla gençliğimizi de nüfusumuzu da beşeri sermayemizi de buna göre şekillendirmemiz lazım. İşte bu noktada İş-Kur zannediyorum ki tam bu değişen ve gelişen dünyada teknolojinin geliştiği bir ortamda devreye girecek, inşallah Türkiye’yi beşeri sermayemizi en iyi şekilde değiştirebileceği kanaatindeyim. Tabiki İş-Kur sadece iş bulma ile yetinmiyor bunun yanında işverenlerimiz de buraya müracaat edebiliyor.”
Son olarak Manisa Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp'in konuşmasının ardından, İş-Kur Akhisar Hizmet Merkezi'nin açılışı yapıldı.
Kaynak: İHA