Hayırsever İş Adamından Arazi Bağışı

Rizeli hayırsever iş adamı Özkan Demirci, Kalkandere ilçesindeki 5 bin metrekarelik arazisini, eğitim alanında kullanılmak üzere bağışladı.

Demirci, arazisine ait kullanım hakkını, Kalkandere Belediye Başkanı Nihat Çolak'a teslim etti. Çolak, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayırsever iş adamının yaptığı bağıştan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Yapılan bağışın maddi boyutundan çok manevi öneminin büyük olduğunu ifade eden Çolak, "Bugüne kadar Kalkandere'de böyle bir şey olmamıştı. Özkan Demirci'nin böyle bir ilki gerçekleştirmesi beni hem gururlandırıyor hem de mutlu ediyor. İnsana yapılan hizmet en değerli hizmettir. Demirci de arazisinin tamamını eğitimde kullanılmak amacıyla belediyemize bağışladı. Biz de bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz" dedi.

Özkan Demirci ise, Rize'de yaşamadığını ama bir Rizeli olarak böyle bir yardımı yaptığını kaydederek, şunları söyledi:

"Babam 2 yıl önce, 100 yaşındayken vefat etti. Kalkandere ilçesinde dedemden ve babamdan kalan tüm malları, ilçemizdeki çocukların, gençlerin en iyi şekilde okuyacakları okulların yapılması için Kalkandere Belediyesine bağışladım. Bir iş adamı olarak eğitim için ne yapsak azdır. Ben bu kararı ailemle birlikte aldım ve bundan da çok memnunum. Arazilerin başkalarına satılmasına gönlüm razı değildi. Bu arazilerin eğitime katkı sağlayacağını bildiğim için bağışı yaptım. Prosedürleri yerine getirerek arazilerin tümünün vekaletini Belediye Başkanı Çolak'a verdim. Çok mutlu ve huzurluyum. İlçeme bir gönül borcum vardı ve onu ödüyorum."

Muhabir: Fikret Delal

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA