İyte 15. Bahar Şenlikleri Konserlerle Başladı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) tarafından 15. düzenlenen ve ünlü şarkıcıların konserleriyle ses getiren Bahar Şenlikleri, bu yıl da İYTE’li öğrencileri coşturdu.

İyte 15. Bahar Şenlikleri Konserlerle Başladı
Athena, Ogün Sanlısoy gibi ünlü isimlerin konser verdiği İYTE 15. Bahar Şenlikleri bugün Fuat Saka konseriyle sona erecek.
Tiyatro oyunları, şiir dinletileri, futbol-basketbol turnuvaları, konserler, dans gösterileriyle üç gün süresince kampus alanında farklı etkinliklerin sahne aldığı şenliklerde, öğrenciler bir yılın yorgunluğunu attılar.

14 Mayıs 2013 tarihinde, Kütüphane Gösteri Merkezinde yapılan açılış töreniyle başlayan şenliklere, farklı üniversitelerden gelen öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

Açılış töreninde konuşan İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden konuşmasına 11 Mayıs’ta Hatay’da yapılan saldırıda hayatını kaybedenler için üzüntüsünü dile getirerek başladı.

Üniversitenin sadece dersler, finallerden ibaret olmadığını vurgulayan Güden “üniversite sanatla, sporla tanıştığımız, kişisel beceri ve yeteneklerimizin farkına vardığımız dönemdir. Bizler bu becerilerin doğru bir şekille gelişmesi için vesile olmakla yükümlüyüz” dedi.

Bu yüzden bu tip sosyal aktivitelerin önemine değinen Güden, önümüzdeki dönem daha renkli, daha eğlenceli bir şenlik temenni ettiğini belirterek sözlerini noktaladı.

Rektör Güden’in ardından öğrenci topluluklarının hazırladığı müzik ve dans gösterileriyle program devam etti. Salon programlarının yanı sıra, kampus alanında spor müsabakaları, farklı temalarda sergiler, el emeği ürünlerin satıldığı stantlarla İYTE’de panayır havası yaşandı.

İlk gün ünlü ska grubu Athena konseriyle çoşan İYTE’liler, ikinci gün Ogün Sanlısoy ile eğlencenin dozunu arttırdılar. Karadeniz şarkılarını farklı bir yorumla seslendiren Futa Saka konseri ile İYTE 15. Bahar Şenliği bugün sona erecek.
Kaynak: İHA