Havza Kaymakamı Kalaycı Açıklaması

Havza Kaymakamı ve Havza İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanı Yunus Kalaycı, KÖYDES'te önceliklerinin su ve yol projeleri olduğunu söyledi.

Kalaycı, yaptığı açıklamada, 2013 yılı KÖYDES çalışmaları kapsamında 592 bin liralık yatırım planlandığını belirtti.

KÖYDES kapsamında 2013 yılında 24 kilometrelik stabilize yol, 10 kilometrelik asfalt yama, 4 köyde içme suyu projelerinin tamamlanması ve bazı köylere klorlama cihazı alımı hedeflendiğini ifade eden Kalaycı, şunları kaydetti:

"2013 KÖYDES çalışmaları kapsamında Doğançayır köy yolu 4, Hecinli-Çiftlik köy yolu 3, Yaylaçatı-Şeyhler yolu 3, Kamlık-Beyköy köyü yolu 2, Çakıralan-Gidirli köy yolu 4, Hilmiye köyü yolu 2, İmircik köyü köy içi 2, Yaylaçatı köy içi 2 ve Yazıkışla köy içi 2 olmak üzere 24 kilometrelik stabilize yol çalışması yapılacak. Ayrıca 10 kilometre asfalt çalışması yapılacak. 2013 KÖYDES projelerinde içme suyu çalışmaları kapsımda ise Şeyhler köyü Patdağ Mahallesi, Boyalı köyü Aşçıoğlu Mahallesi, Yeşilalan köyü Kumalan ve Bakırtepe mahallelerinde 4 proje ve muhtelif köyler klorlama cihazı alımı yapılacak."

Köylerden gelen talep ve yerinde yaptıkları incelemeler neticesinde projelerde önceliği köylülerimizin acil ve hayati ihtiyaçlarına göre belirlediklerini söyleyen Kalaycı, "KÖYDES'te Önceliğimiz su ve yol projelerinde. Bu yıl 24 kilometrelik stabilize yol, 10 kilometrelik asfalt yama, 4 köyde içme suyu projelerinin tamamlanması ve bazı köylere klorlama cihazı alımı hedeflenmekte" dedi.

Muhabir: Özgür Uyaroğlu

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA