Doğan ve Özer’den Kandil Mesajı

Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan ve AK Parti Tekman İlçe başkanı Taner Özer birer mesaj yayınlayarak vatandaşların ve İslam aleminin Regaib Kandili'ni kutladılar.

Doğan ve Özer’den Kandil Mesajı
Kandillerin insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel geceler olduğunu belirten Belediye Başkanı Yakup Doğan, "İslam dininde mübarek sayılan Üç Aylar'ın müjdecisi olan Regaib Kandili'nin de bu anlamda, toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır." dedi.

Başkan Doğan mesajında, şunları söyledi: "Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, Yüce Dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimizin Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, Üç Aylar'ın ilk kandili olan Regaib Kandili'nin tüm İslam alemine barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum."
AK Parti Tekman İlçe başkanı Taner Özer ise,mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili kutlama mesajı yayınladı.

Üç ayların ve kandil gecelerinin, milletler arası birlik ve beraberliğini pekiştirdiğini ifade eden Başkan Özer, “Manevi duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir zaman dilimi olan üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandiline ulaşmış bulunuyoruz. Üç aylar ve kandil geceleri, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu etrafında çarpan kalplerin, aynı hissiyatı paylaşan gönüllerin bir araya gelerek dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği müstesna günlerdir. Bu gün ve gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında yayılması dileğiyle, başta Tekmanlı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Regaip Kandilini en içten duygularımla tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA