Ak Partili Emin Şahin Çerikli'nin Yeni Belediye Başkanı Seçildi

Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Çerikli Beldesi'nde belediye başkanı Ömer Sakarya'nın vefatının ardından belediye meclisi kendi içinde Belediye Başkanlığı seçimi yaptı.

Belediye Başkanlığı binasındaki seçime, AK Parti Kırıkkale il Başkanı Mehmet Demir, İl Başkan Yardımcıları Yasemin Kayalı, Seçkin Erdoğan, Kazım Parlak, Hakan Demirel, Habip Türkekul ve Hasan Çiçek katıldı.

AK Parti'den 7 ve BBP'nden 2 belediye meclis üyesinin bulunduğu seçimde 2 aday yarıştı. Seçimde 9 oyun 7'sini alan AK Partili Emin Şahin Çerikli'nin yeni belediye başkanı seçildi. BBP'nin adayı Harun Kılıçkaya ise 2 oy aldı.

Seçimin ardından konuşan Emin Şahin, Çerikli için merhum Ömer Sakarya ile birlikte güzel çalışmalara imza attıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Onu zamansız kaybetmemiz bizleri oldukça üzdü. Burada belediye başkanlığı yapacağımız zaman zarfı içeresinde, başkanımızı oldukça özleyeceğiz. Allah'ın izni ile Çerikli'ye değerli büyüklerimizin de desteğiyle hizmetleri getireceğiz."

AK Parti İl Başkanı Demir de şunları kaydetti:

"Çok değerli bir abimizi, belediye başkanımızı kaybettik. İnanıyorum ki yeni dönemde onun yerine başkanlığa seçilen arkadaşımız başkanımız Ömer beyin yarım bıraktığı çalışmaları tamamlayacaktır. AK Parti iktidarı olarak dün olduğu gibi bugünde Çeriklili vatandaşlarımızın yanındayız, yanında olmaya gayret göstereceğiz. Allah'ın izni ile 10 aylık bir süreçte başkanlık yapacak olan arkadaşımız Çerikli için, hizmet için elini taşın altına koyacak."

Çerikli Belediye Başkanı Ömer Sakarya 7 Mayıs 2013 tarihinde bir toplantıda kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Ahmet Yaman

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA