Yılmaz’dan Regaip Kandili Mesajı

AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Üç Ayların ilk nuru olan Regaib Kandili vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Yılmaz’dan Regaip Kandili Mesajı
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Regaib Kandili vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Yılmaz mesajında; Receb ayının ilk Cuma gecesi Regaib Kandili olması vesilesiyle tüm vatandaşlarımızı ve İslam Âlemini tebrik ederim" dedi.

Yılmaz mesajında şunları kaydetti; “Her Cuma gecesi kıymetlidir ve bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha da kıymetli oluyor. Allahü Teâla (c.c.), bu gecede, müminlere ihsanlar ve ikramlar yapar ve bu geceye hürmet edenleri affeder. Regaib Kandili hakkında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.); “Bu gecede yapılan dualar kabul olur, namaz ve oruç gibi ibadetlere ise Allah'ın sayısız sevabı vardır.” demiştir. Regaib Kandili, Cenab-ı Allah'ın insanlara inayet ve lütfunun bol bol ihsan edildiği nadide bir gecedir. Bu güzel geceler, insanlarımız arasında kardeşlik ve sevgi duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmalıdır. Dayanışma, yardımlaşma ve şefkat duygularının öne çıktığı bu günleri iyi değerlendirerek, manevi ikliminden yararlanmalı ve bu gecenin nurlu havasını içimize doldurmalıyız. Bu manevi olgunluğu fırsat bilerek aramızdaki dargınlık ve kırgınlıkları bitirmeli, toplum olarak birbirimize kenetlenip birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, sevgi ve saygı ortamının oluşmasına, birlik ve beraberliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki değerlerimizin tekrar yeşermesine özen ve önem göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam Âleminin ve vatandaşlarımızın Regaib Kandilini tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim.”
Kaynak: İHA