Galaxy S4'te uygulamaları microSD'ye taşıyın

Galaxy S4'te birkaç oyun yüklediniz ve depolama alanınız bitti mi? İşte size kesin çözüm.

Galaxy S4'te uygulamaları microSD'ye taşıyın
16GB'lık Galaxy S4'te Android'in ve Samsung uygulamaları yüzünden size kalan boş alan, neredeyse 8GB. Samsung her ne kadar bu durumu bizlere birer microSD kart almamızı önererek geçiştirse de, normal şartlarda uygulamaları microSD kartınıza yüklemeniz mümkün değil. Ancak root'lu bir Galaxy S4'ünüz varsa microSD kartınızın 64GB'a kadarlık bölümünü uygulamalar için kullanabilirsiniz.

Galaxy S4'ü nasıl kullandığınıza bağlı olarak depolama alanınızı hızla tüketmeniz mümkün. Örneğin "Modern Combat 4: Zero Hour" (yaklaşık 1.7 GB), "GTA: Vice City" (yaklaşık 1.4 GB), "The Bard's Tale" yaklaşık 3.3 GB) ve "Batman: The Dark Knight Rises install" (yaklaşık 1.8 GB) oyunlarını seviyorsanız, hepsini yüklemeniz halinde tüm dahili depolama alanınızı harcamış oluyorsunuz. Cihazınızı navigasyon (ki haritalar 3-4GB yer kaplayabiliyor) veya medya oynatma amaçlı kullanıyorsanız, boş alanınızı daha da çabuk tüketebilirsiniz.

Android 4: Dışa aktarma

Üst seviye cebinizdeki depolama alanı kısıtlamasını aşmak için onu microSD kartına genişletebilirsiniz. Bunu yapabilmeniz için öncelikle root erişimine ihtiyacınız var. Bunun yanında mümkün olan en hızlı microSD (class 10) kartına sahip olmanız ve Link2SD gibi bir uygulama kullanmanız gerekiyor.

İstisna: Galaxy S2 gibi Android 2.x'ten Android 4.x'e yükseltilen cepler, uygulamaları SD karta kopyalayabiliyorlar.

Uygulamaları microSD karta taşıma

Link2SD ile birçok uygulamayı harici depolama kartına taşımanız mümkün, ancak veriler yine dahili depolamanızda kalacaktır. Bazı durumlarda, özellikle oyunlar ve navigasyon uygulamalarında veriler çok büyük olabilirler. Bu durumda bu verileri microSD kartınıza bağlayacak Mount Folder (root gerekli) gibi bir araca ihtiyacınız var.

Mount Folder'ı yükledikten sonra onu çalıştırın, "+" işaretine dokunun ve "Source" bölümünden taşımak istediğiniz klasörü seçin. Birçok oyun verisi "storage/emulated/0/Android/obb" altında bulunmaktadır. Son olarak harici depolama alanındaki konumu belirleyip yeşil iğne simgesine tıklamalısınız.