Enerji Fuarı İccı 2013 Sona Erdi

Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen ICCI 2013-19. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, üç günlük maratonun ardından sona erdi.

Enerji Fuarı İccı 2013 Sona Erdi
ICCI 2013, 24 Nisan 2013 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılan törenle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından açıldı.
Avrupa, Balkan ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 30 ülkeden 350 enerji şirketinin katıldığı ICCI 2013, 15 binden fazla kişi tarafından ziyaret edildi fuar alanında yeni ürünler tanıtıldı.

ICCI 2013 açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, EPDK Başkanı Hasan Köktas, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak, ICCI Yürütme Kurulu Başkanı / ETKB Müsteşar Yardımcısı Dr. Selahattin Çimen, Sektörel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Bulak katıldı.

10 PANEL 29 OTURUM DÜZENLENDİ
Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki en büyük ve en kapsamlı enerji fuarı ve konferansı olan ICCI 2013’te 10 panel ve 29 oturum düzenlendi.

Fuar boyunca 200 akademisyen, özel sektör temsilcisi, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri yaptıkları sunumlarla enerji gündemindeki önemli konuları tartışma imkanı buldu.

Sektörel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Bulak, ICCI 2013 etkinliğinin bu yıl büyük bir görev üstlendiğini belirterek, enerji dünyasının ve ekonomi dünyasının önemli isimlerini ağırlayan, enerjinin gündemini oluşturan bir etkinlik haline geldiğini söyledi.

Bulak, ülkemizde önemli yatırımlar yapan dev enerji şirketlerinin yöneticilerinin ICCI 2013 oturumlarında yer aldığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “ICCI 2013’te yer alan MÜSİAD Özel Oturumu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız’ın yanı sıra Turgay Ciner, Ahmet Çalık, Adnan Polat, Nihat Özdemir ve Fahrettin Amir Arman gibi önemli isimler enerji sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulundular”

ŞİRKET KATILIMINDA REKOR KIRILDI
Süleyman Bulak, 19 yıl sonra 30 ülkeden 350 şirketin katıldığını açıklayarak şunları söyledi: “fuar alanında yer alan şirket sayısında 350 şirket ile rekor kırmayı başardık. ICCI her yıl daha fazla şirketin yer almak istediği bir organizasyon olmayı başardı. Gelecek yıl fuar alanımızı genişletmeyi ve daha fazla şirkete ICCI çatısı altında, 20’inci yılımızı kutladığımız yılda yer vermeyi hedefliyoruz.”

ICCI 2013 -19. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı kapsamında düzenlenen 10 panel 29 oturuma enerji dünyasının önemli isimleri katıldı.

Borsa İstanbul tarafından “Enerji Borsası” adıyla düzenlenen oturumun başkanlığını Dr. Mustafa Kemal Yılmaz (Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı) yaparken toplantıya Batu Aksoy (Turcas Enerji CEO), Mustafa Karahan (Enerji Ticareti Derneği Yönetim Kurulu Başkanı), Abdulkadir Ongun (Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Arz Güvenliği Daire Başkanı) ve Bora Oruç (Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Danışmanı) katıldı.

TÜSİAD, DOĞALGAZ PİYASASINA DİKKAT ÇEKTİ
TÜİSAD tarafından düzenlenen Doğalgaz Piyasası oturumunda başkanlık görevini Nusret Cömert (Shell Yönetim Kurulu Başkanı) yaparken, Batu Aksoy (Turcas Petrol CEO), Korkut Öztürkmen (OMV Türkiye Genel Müdürü), Doğanay Samuray (Palmet Enerji Yönetim Kurulu Başkanı) ve Matthias Keuchel (E.ON Başkan Yardımcısı) oturumda görüşlerini paylaştılar.

Uluslararası Enerji Ajansı Başekonomisti Fatih Birol, dünyadaki ve Türkiye’deki enerji politikaları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fatih Birol konuşmasında, Türkiye’nin önümüzdeki 5 yıl içindeki enerji politikalarının çok kritik olduğunu belirterek şunları söyledi: “Türkiye’nin çevresindeki ülkelerde hem petrol hem de doğalgaz açısından önemli potansiyeller doğuyor. Türk yatırımcılar bu ülkelerde doğalgaz, petrol ve elektrik alanında yatırım yapması gerekiyor.”
Kaynak: İHA