Zafer Kalkınma Ajansından 4 Belediyeye Maddi Destek

Zafer Kalkınma Ajansı, Afyonkarahisar ve Kütahya'dan 4 belde belediyesine maddi destek sağlayacak.

Ajans Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, 12 Kasım 2012'de ilan edilen 17,3 milyon lira bütçeli Sosyal Kalkınma ile Sosyal Altyapı mali destek programlarının değerlendirmesi sonucu 97 proje arasından 4 belde belediyesinin, başarısıyla dikkati çektiği bildirildi.

Afyonkarahisar'dan Davulga, Kemerkaya ve Uluköy ile Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Çitgöl belediyelerinin projelerinin destek almaya hak kazandığı duyurulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Davulga Belediye Başkanlığı tarafından ajansımıza sunularak destek almaya hak kazanan 'Davulga Belediyesinin Çok Amaçlı Toplantı Salonu Projesi' sözleşmesi imzalandı. Proje ile Davulga Belediyesi, kırsal kesimde beşeri kaynakların geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik altyapıların tesis edilmesini hedeflenmektedir. Bu bağlamda kırsal kesimde çok amaçlı kullanıma yönelik toplantı, konferans gibi organizasyonların düzenlenebileceği toplantı salonu projesi ile gençlerin, öğrencilerin, öğretmenlerin, ilçe halkının sosyal kültürel açıdan gelişmelerine katkı sağlanacak. Toplam bütçesi 339,8 bin lira olan projenin 169,9 bin liralık kısmı ajansımız tarafından hibe olarak veriliyor. 'Kemerkaya Kadınının Emeği, Ahşabın Cazibesi' projesi ile kırsal kesimde kadınların iş gücüne katılım oranının artırılması, kadınların tarım dışı ekonomik faaliyetlerde öne çıkmasının sağlanması için atıl bir alanı eğitim salonu olarak düzenlenerek 4 ay süreyle 24 kadına ahşap oymacılığı ve ahşap boyama eğitimi verilecek. Bu atölyeden çıkan ürünler de belediyenin benzin istasyonundaki hediyelik eşya dükkanında satılacak. Toplam bütçesi 181,1 bin lira olan projenin 162,9 bin liralık kısmı ajansımız tarafından hibe olarak veriliyor. 'Çitgöl Jeotermal Sosyal Altyapı Projesi' sözleşmesi imzalandı. Proje ile kırsal kesimde yaşayan halkın barındığı evlerin jeotermal suyla ısıtılması sağlanacak. Sistemde kullanılan termal suyun re-enjeksiyon havuzunda toplanıp, tekrar havzaya geri basılarak çevre kirliliği önlenecek böylece kaynaklar israf edilmemiş olacak. Toplam bütçesi 1,2 milyon lira olan projenin 488,6 bin liralık kısmı ajansımız tarafından hibe olarak veriliyor. Uluköy Belediyesinin 'Kadının Eli, Kırsal Ekonominin Gücü' projesi ile kadınların tarım dışı ekonomik faaliyetler çerçevesinde gelir getirici alanlara yönelmesi, örnek bir köy üretim anlayışı oluşturulması için tekstil ve el işi ürünleri üretmeye istekli kadın üreticilerin teşvik edilmesi için kadınlara dikiş nakış eğitimi verilecek. Üretilen ürünlerin tüketiciye ulaşması için satış yerleri oluşturulacak. Toplam bütçesi 119,3 bin lira olan projenin 107,4 bin liralık kısmı ajansımız tarafından hibe olarak veriliyor."

Muhabir: Hadi Şengül

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA