Üç Ülkeden 14 Engellinin Katıldığı Atölye Çalışmaları Alanya'da Başladı

"Bakış Açını Değiştir" adlı proje kapsamında üç ülkeden 14 engellinin katıldığı atölye çalışmaları Alanya'da başladı.

Türk Ulusal Ajansı Gençlik Programı kapsamında Engelsiz ve Mutlu Yaşam Derneği'nin Yunanistan ve Belçika'dan gençlik kuruluşunun ortaklığında başlattığı "Bakış Açını Değiştir" adlı projenin atölye çalışmaları Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu'nda yapıldı. Fotoğraf, müzik ve dans atölyesi çalışmalarına Belçika ve Yunanistan'dan dörder, Türkiye'den 6 zihinsel engelli öğrenci katıldı.

Engelsiz ve Mutlu Yaşam Derneği Genel Başkanı Ali Ulusoy, Türk Ulusal Ajansı Gençlik Programı kapsamında Türkiye'de zihinsel engellilere yönelik ilk gençlik projesini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Alanya'da bir hafta boyunca yerel sivil toplum örgütleriyle birlikte zihinsel engellilerle etkinliklerde bulunacaklarını dile getiren Ulusoy, "Konuklarımız ile AB ve ulusal kaynaklı projelerle daha çok Alanya'ya gelmek istiyoruz" dedi.

Derneğin Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya ise zihinsel engelli gençlerin birlikte iş üretebilmelerini amaçlayan projenin fotoğrafçılık, müzik ve dans çalışmalarını Alanya'da gerçekleştirmeye başladıklarını söyledi.

Çalışmaların ilk etabının tamamlandığını kaydeden Kaya, "Engelli öğrencilerimizin dış mekanlarda gerçekleştirdikleri fotoğraf çekimleri yapıldı. Çekilen bu fotoğraflar arasından seçilen 40'ı ile dijital fotoğraf albümü oluşturulacak" diye konuştu.

Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu Kurucu Müdürü Feridun Özdeş de Türkiye'de ilk kez zihinsel engellilere yönelik düzenlenen bir projeye ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Belçika'dan katılan grubun sorumlusu Leentje De Bruycker ise farklı ülkelerden insanların katılımıyla gerçekleştirilen sanatsal çalışmalardan dolayı mutluluk duyduğunu kaydetti.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA