Özel Öğrencilerin Özel Günü

Edirne’de bu yıl ilki düzenlenen 1’inci Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Organizasyonu; Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 500 engelli öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Futbol, basketbol, atletizm ve yüzme gibi branşlarda yarışan öğrenciler, organizasyon sonunda madalyalarına kavuştu.
Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi işbirliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen 1’inci Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Organizasyonu, renkli görüntülere sahne oldu. “Hepimiz aynı takımdayız” sloganıyla düzenlenen organizasyona; Yunanistan, Bulgaristan, Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli ve Edirne’den yaklaşık 500 engelli öğrenci katıldı.

Trakya Üniversitesi BESYO 75’inci Yıl Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliklerin açılış törenine; Vali Hasan Duruer, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, yurt içi ve yurt dışından 500’e yakın engelli öğrenci ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende özel öğrenciler, dans ve skeç gösterilerinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler, futbol ve basketbol müsabakalarına katıldı.

Renkli görüntülerin yaşandığı müsabakalarda, öğrencilerin gayreti büyük alkış topladı.

Vali Duruer, Edirne’de ilk defa valilik, belediye ve üniversitesinin desteğiyle özel gereksinimli çocuklar için bir spor müsabakası yapıldığını belirtti.

Çocuklarla birlikte olmanın ve mutluluğu özel çocuklarla paylaşmanın önemine dikkat çeken Duruer, “İnşallah bundan sonra da daha büyük organizasyonlarla Balkan ülkelerinin katıldığı bu tür faaliyetler yapacağız. Engelliler bizim çocuklarımız, onlar bizim kardeşlerimiz. Onlara sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz. Onların mutlu olduğunu görmek gerçekten bizim çok önemliydi” dedi.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeşim Fazlıoğlu ise, organizasyona; Yunanistan, Bulgaristan ve Batı Trakya’nın yanı sıra Trakya’nın farklı illerinden öğrencilerin katıldığını aktardı. Organizasyon yöneticilerinden Nilüfer Tokgöz de, organizasyona Balkanlar'dan ve çeşitli illerden yaklaşık 400 misafir sporcunun katıldığını kaydederek, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi’ne teşekkürlerini sundu. 2’nci Bayezid Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Serap Kara da, organizasyonun yüzme ve atletizm dallarında devam ettiğini söyleyerek, projenin daha sonraki yıllarda da yapılmasını temenni etti.

Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin de gönüllü olarak destek verdiği organizasyonda, özel öğrencilerin müzik eşliğinde sergiledikleri danslar ise büyük beğeni topladı. Organizasyon sonrası müsabakalara katılan tüm özel sporculara; Vali Hasan Duruer, Rektör Yener Yörük ve eşleri tarafından madalya takdim edildi.
Kaynak: İHA