Dünya Çiftçi Gününde Ak Partili Vekile Çiftçi Tepkisi

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde Bayındır'da gerçekleştirilen bir etkinlikte çiftçilerin tepkisiyle karşılaştı.

Dünya Çiftçi Gününde Ak Partili Vekile Çiftçi Tepkisi
"Bizi bitirdiniz" diyerek Ali Aşlık'ın üzerine yürüyen çiftçiler, konuşma yaptırmadı. AK Parti milletvekilleri, olayın provokasyon olduğunu söyledi.

Bayındır Ziraat Odası’nın düzenlediği 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinliğine katılan AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık konuşmasına, “Çiftçimizin durumu iyi. 2023 yılında 50 milyar dolarlık tarım ihracatı yapacağız” diyerek başladı.

Aşlık’a ilk tepki CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'dan geldi. CHP'li Çıray, Aşlık'a, "Yalan söylüyorsunuz. Çiftçiyi haciz memurlarının eline düşürdünüz. Halinden memnun hiç çiftçi var mı?" diye sordu. Çıray’a, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de destek verdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Avukat Ali Aşlık, CHP'li vekillerin tepkisine karşın konuşmasını sürdürdü. Ancak Ali Aşlık, bu kez toplantıda bulunan çiftçilerin yuhalamasıyla karşılaşınca konuşmasını yarıda kesmek zorunda kaldı. Tepkili çiftçilerden bazıları Aşlık'ın üzerine yürümek istedi. Çiftçileri toplantıda bulunan polisler engelledi.

Yaşanan gerginliğin ardından bir açıklama yapan CHP'li Vekil Dr. Aytun Çıray, iktidarın söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını çiftçilerin de doğruladığını söyledi.

Çıray, AKP hükümetinin artık vatandaş içine çıkacak yüzü kalmadığını belirterek şöyle konuştu: “Yaptıkları ortada Türkiye hem siyasi hem de ekonomik olarak bir uçurumun kenarında. Bu halde bile gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. Artık bu laflara karnımız tok. Yunan çiftçisine verdiği desteği kendi pamuk üreticisinden sakınan iktidar tütün üretimini çoktan sıfırladı. Bıraksınlar yalan yanlış konuşmayı Adnan Menderes’in ardına sığınmayı“

ÜÇ BEŞ KİŞİNİN PROTESTOSU BİZİ ENGELLEMEZ
Yaşadıklarının CHP zihniyetinin bir sonucu olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili Avukat Ali Aşlık, çiftçilerin sorunlarını bildiklerini ve adım adım çözdüklerini söyledi.

Sonuç itibariyle çiftçilerle iç içe olduklarını anlatan Aşlık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tip şeyler bize birşey kaybettirmez. Onlar sadece belli ideolojilerle davranır. Sayın Çıray'ın siyaset yaptığı parti, milletin bıyığıyla sakalıyla, eteğiyle uğraştı. Büyütülecek birşey yok. Üç beş kişinin protestosu bizi engellemez. Doğru bildiğimiz yolda yürürüz. Çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Çiftçilerin sorunlarını biliyoruz ve adım adım çözüyoruz. O kadar çok şey yaptık ki. İyileştirmeleri de sürece yayıyoruz."
Öte yandan olayı ve CHP'li vekil Aytun Çıray'ı kınadıklarını belirten AK Parti İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül ve Nesrin Ulema da, Aytun Çıray'ın kendisi gibi vekil olan Ali Aşlık'ın sözünü kesmesi ve ortamı provoke etmesinin şık olmadığını kaydetti.

CHP’nin tipik siyasi anlayışının şov üzerine kurulu ve samimiyetten uzak olduğunu anlatan Şengül, şöyle konuştu: “orada çiftçi diye bulunanların eminim hiçbiri gerçek anlamda çiftçi değildir. CHP kendi teşkilatlarından militanlarını toplayıp böyle bir organizasyon yapmıştır."
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül de, CHP'lilerin yerel seçimlerden sonra Bayındır'da sandıklar açıldığında gerçeği göreceğini belirtti.

Şengül, sürekli sahada olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “esnaf ve çiftçimizle birlikteyiz. Bugüne kadar hiçbir çiftçimizin tepkisini almadık. Çiftçilerimizin sorunları hiçbir zaman bitmez. Cumhuriyet kurulduğundan beri sıkıntılar var, siz çözersiniz yeni bir sorun çıkar. Çiftçiye yaptığımız ve rakamlar ortada. Yapanları kınıyorum, ayıplıyorum. Bu onlara eğer böyle yaparak oy kazanmayı düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Sandıklar açıldığında gerçeği görecektir CHP'liler."

PROVOKASYON OLDUĞU ÇOK AÇIK
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema da, yaşananları kınadığını belirterek şunları söyledi: "Öncelikle bir vekil konuşurken diğer vekilin bu şekilde sözünü kesmesi etik anlamda doğru değil. Vekillerin birbirlerine saygı göstermesi gerekiyor. CHP'lilerin provokasyonu olduğu çok açık"
Kaynak: İHA