Çavdarhisar İlçesinde Bu Yıl 19'uncusu Düzenlenecek "Hacıkebir Rahvan At Yarışları", 9 Haziran'da Gerçekleştirilecek

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde gerçekleştirilecek "19'uncu Hacıkebir Rahvan At Yarışları", 9 Haziran'da yapılacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçeye bağlı Hacıkebir beldesinde bu yıl 19'uncusu organize edilen yarışlara, bazı illerden yaklaşık 100 binicinin katılması bekleniyor.

Hazırlıklar, Hacıkebir Belediye Başkanı Ömer Öztürk, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Kütahya Temsilcisi ve 2012-2013 Yarış Ağası Ferhat Tak ile Mehmet Ali Ok, Yüksel Erduran ve Davut Bakır'dan oluşturulan tertip komitesince yürütülüyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun destekleriyle düzenlenecek etkinlikler, 8 Haziran'da Çarşı Meydanı'nda yapılacak eğlence ile başlayacak.

Yarışlar ise 9 Haziran'da, baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, 4'lü taylar, 3'lü taylar ve ithal atlar kategorilerinde olacak.

Dereceye girecek atların sahiplerine, başta 5 bin, baş altında 3 bin 500, büyük ortada 3 bin, küçük ortada 3 bin, 4'lü taylarda 2 bin, 3'lü taylarda bin 500, ithal atlarda bin 500 olmak üzere 19 bin 500 lira para ödülleri verilecek. Ödüllerin yüzde 50'sini birinciler, yüzde 30'unu ikinciler, yüzde 20'sini de üçüncüler alacak. Taze 5'li ve tozkoparana ise bayrak ile kupalar hediye edilecek.

Muhabir: Hadi Şengül

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA