Afyonkarahisar’ın Belde Beldelerine Zeka’dan Proje Desteği

Zafer Kalkınma Ajansı, (ZEKA) Afyonkarahisar’da 3 belde belediyesinin hazırladığı projelerin kabul gördüğü ve söz konusu projelerin imzalandığı bildirildi.

Afyonkarahisar’ın Belde Beldelerine Zeka’dan Proje Desteği
Yapılan açıklamada, ZEKA tarafından 12 Kasım 2012 tarihinde ilan edilen ve 17 milyon TL bütçeye sahip olan Sosyal Kalkınma ve Sosyal Altyapı Mali Destek Programlarının değerlendirmeler sonucunda 97 proje arasından Afyonkarahisar’da Davulga, Kemerkaya ve Uluköy belediyelerinin projelerinin kabul gördüğü aktarıldı. Açıklamada "Davulga Belediye Başkanlığı tarafından ajansımıza sunularak destek almaya hak kazanan Davulga Belediyesi’nin 'Çok Amaçlı Toplantı Salonu Projesi‘nin imzalanan sözleşmesi ile Davulga Belediyesi kırsal kesimde beşeri kaynakların geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin arttırılmasına yönelik altyapıların tesis edilmesi hedeflenmektedir. Toplam bütçesi 339 bin TL olan projenin 169 bin TL’lik kısmı ajansımız tarafından hibe olarak veriliyor. Kemerkaya Belediye Başkanlığı tarafından ajansımıza sunularak destek almaya hak kazanan bir diğer proje olan 'Kemerkaya Kadınının Emeği, Ahşabın Cazibesi' projesi sözleşmesi de imzalandı. Proje ile kırsal kesimde kadınların işgücüne katılım oranının arttırılması, kadınların tarım dışı ekonomik faaliyetlerde öne çıkmasının sağlanması için atıl bir alanı eğitim salonu olarak düzenlenerek 4 ay süreyle 24 kadına ahşap oymacılığı ve ahşap boyama eğitimi verilecek, bu atölyeden çıkan ürünler de belediyenin benzin istasyonundaki hediyelik eşya dükkanında satılacak. Toplam bütçesi 181 bin TL olan projenin 162 bin TL’lik kısmı ajansımız tarafından hibe olarak veriliyor" diye belirtildi.

Öte yandan, Uluköy Belediye Başkanlığı tarafından ajansa sunulan ve destek almaya hak kazanan 'Kadının Eli, Kırsal Ekonominin Gücü' projesi hakkında de bilgilere verilerek, “Proje ile kadınların tarım dışı ekonomik faaliyetler çerçevesinde gelir getirici alanlara yönelmesi, örnek bir köy üretim anlayışı oluşturulması için tekstil ve el işi ürünleri üretmeye istekli kadın üreticilerin teşvik edilmesi için kadınlara dikiş nakış eğitimi verilecek. Üretilen ürünlerin tüketiciye ulaşması için satış yerleri oluşturulacak. Toplam bütçesi 119 bin TL olan projenin 107 bin TL’lik kısmı ajansımız tarafından hibe olarak verilecektir” denildi.
Kaynak: İHA