6 Yaşındaki Furkan'ın Organları 3 Kişiye Hayat Verecek

Konya'da 4 gün önce Karapınar'da meydana gele trafik kazası sonucu hastanede hayatını kaybeden 6 yaşındaki Furkan'ın böbrekleri ve karaciğeri ailesi tarafından bağışlandı.

6 Yaşındaki Furkan'ın Organları 3 Kişiye Hayat Verecek
Konya'nın Karapınar ilçesinde 9 Mayıs günü 2 kişinin öldüğü 7 kişinin yaralandığı trafik kazasında Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 6 yaşındaki Furkan Aziz Tünalp'in yapılan tüm müdahaleler rağmen 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Beyin ölümünün gerçekleşen Furkan'ın ailesiyle görüşen hastane yetkilileri, organ bağışı için Baba Engin Tünalp, yakınlarından onayı aldı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde akşam saat 22.00 sıralarında başlayan organ çıkarma operasyonu 2 saatten fazla sürdü. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ile Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktorlarının yaptığı operasyonla alınan 2 böbrek Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesindeki hastalara nakledilmek üzere ambulansla gönderildi. Karaciğer ise Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde bulunan 10 yaşındaki bir çocuğa nakledildi.

Ameliyata katılan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Zübeyir Cebeci, "Trafik kazası sonucu hastaneye gelen Furkan’ın yapılan son tetkikler sonucu beyin ölümünün gerçekleştiğini belirledik. Hızlı bir şekilde organ nakli koordinasyonluğu ile koordinasyon kurduk ve ailenin onayını aldık. Yapılan başarılı operasyonla alınan böbrekleri Antalya’ya karaciğeri ise Meram Tıp Fakültesine gönderdik. Aile büyük bir olgunlukla karşıladığı için ve kendi acılarının büyük olmasına rağmen diğer acısı olanlara umut oldukları için teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA