11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

Kırşehir'de düzenlenecek olan 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları etkinliğinde Neşet Ertaş rüzgarı esecek.

Uluslararası Türkçe Derneği tarafından organize edilen ve Kırşehir Ahi İş Adamları Derneği'nin desteklediği etkinlikte, dünyanın bir çok ülkesinden gelecek olan çocuklar, Neşet Ertaş'ın bozlak ve türkülerini de seslendirecek.

Kırşehir İl Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Malik Demir, KAHİAD'da düzenlediği basın toplantısında Türkçe Olimpiyatları'nın Kırşehir ayağında 25 bin kişilik izleme alanı oluşturulacağını söyledi.

140 ülkeden yaklaşık 2 bin yarışmacının katılımıyla "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla gerçekleştirilecek olan 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ile ilgili etkinliklerin bir bölümünün de Kırşehir'de gerçekleştireceğini ifade eden Demir, TÜRKÇE-DER'in Kırşehir'e özgü olarak programda Neşet Ertaş'ın eserlerine yer vereceğini dile getirdi.

Ahi Stadyumu'nda 9 Haziran tarihinde yapılacak olan etkinliğe katılanların, farklı ülkelerden öğrencilerin seslendireceği bozlaklar ve türküleri dinleme imkanı bulacağını vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

"Kırşehir'e 25 ülkeden 80 öğrenci gelecek. Bu öğrencilerden bir tanesini, TÜRKÇE-DER Neşet Ertaş türküleri için özel olarak hazırlıyor. Bazı örgenciler sadece Kırşehir etkinliğinde türkülerini söyleyecek. Bu şekilde Kırşehirimizi dünyaya tanıtmış olacağız. Programın canlı yayın araçlarıyla tüm dünyaya aktarılması sağlanacak."

Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız

Yayıncı: Ersin Altınsoy
Kaynak: AA