Yozgat’tan Biçerdöverler Hasat İçin Yola Çıktı

Çukurova ve Güneydoğu illerinde hasat mevsiminin başlaması ile birlikte Yozgat’ta bulunan biçerdöverler tren katarlarıyla hasat yapılan bölgelere hareket ediyor.

Yozgat’tan Biçerdöverler Hasat İçin Yola Çıktı
Türkiye’de en çok biçerdöverin bulunduğu Yozgat’tan biçerdöverler hasat mevsiminin başladığı yerlere gitmeye başladı.

Biçer döver sahiplerinin bir kısmı kamyon ve TIR'larla hasat mevsiminin başladığı yörelere hareket ederken bir kısmı da biçerdöverlerini Yerköy ve Şefaatli ilçesinden tren katarlarına yükledi.

Türkiye'de birçok il ve ilçenin büyük bir kısmının hasadını yaptıklarını ifade eden biçerdöver sahibi Salih Karakoç, “Yerköy İlçemizde 35 Yıldır Biçerdövercilik yapmaktayım. Yerköy ve Şefaatli ilçelerimiz olmak üzere yaklaşık 2 bine yakın biçerdöver bulunmakta. Çukurova, doğu ve Güneydoğu Bölgesinde, hasat mevsiminin yaklaşması ile birlikte, bizde o bölgelere gitmek için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah 15 Mayıs itibariyle trenimiz hareket edecek” dedi.

Biçerdöver sahiplerinin, Yerköy ve Şefaatli tren istasyonlarından, tren katarlarına yükleme yaptıklarını ifade eden Karakoç, “ Eskiden gittiğimiz bölgelerde daha çok iş yapıyorduk. Şimdi ise o bölge halkı da biçerdöver aldığı için işlerimiz düşüyor. Zaman zaman yurt dışında özellikle Rusya, İran, Irak ve Suriye’ye gidiyorduk. Bu yıl Suriye’ye gidemeyiz. Diğer ülkelere de gidip gidemeyeceğimiz şuan belli değil. İnşallah hayırlı ve bol bereketli bir hasat mevsimi yaşarız” diye konuştu.

TCDD Gar Müdürü Kenan Cürül ise bu yıl 2013 yılı programında geçmiş yıllara nazaran biçer taşımacılığında biraz düşüş olduğunu belirterek, “Bunun da en büyük sebebi TC 55 ve TC 56'lık diye tabir ettiğimiz biçerlerimizin tünele çarpma riski olduğundan dolayı, biçerdöverleri Şefaatli istasyonuna yönlendirildi. Biçerdöverlerin oradan yüklenmesi Yerköy'deki talebi biraz daha düşürmüştür. Şefaatli ilçemiz ve Yerköy ilçemizde toplam yaklaşık şuana kadar ki taleplerimiz 200 biçer taşıması yapılacağı planlanmıştır. Ama bunların haricinde gelecekler ayrıca sonradan gelecek taleplerde taşıma programına alınacaktır”dedi.

Kaynak: İHA