Mardin Belediyesi Taziye Evi ve Mahalle Konağı Hizmete Giriyor

Mardin Belediyesi tarafından, Savurkapı Mahallesi'nde yapımına başlanan Mardin Belediyesi Taziye Evi ve Mahalle Konağı'nda çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Eskiden pastane olarak kullanılan iki katlı binada incelemelerde bulunan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin'e ilk defa Mahalle Konağı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Taziye Evi ve Mahalle Konağı'nın sadece bir mahalleye değil civardaki diğer mahallelere de hizmet vereceğini söyleyen Ayanoğlu şunları söyledi:

"İki katlı bu binanın alt katı taziye evi, üst katı ise Mahalle Konağı olarak kullanılacak şekilde düzenlenecek. Mimarlarımız çalışmalarını sürdürüyor inşallah bir iki ay içinde bina hizmete hazır gelecek. Salonu, mutfağı, yemekhanesi olan bu binamızda vatandaşlarımız taziyelerini kabul edecektir. Binanın üst katı ise Mahalle Konağı olarak kullanılacak. Mardin, Mahalle Konağı kavramıyla ilk defa tanışmış olacak. Mahalle Konağı'ndan özellikle bayanların faydalanacağı şekilde düzenleyeceğiz. Kadınlarımız burada açılacak olan kurslarla el becerilerini geliştirip aile ekonomisine katkıda bulunabilecektir. Okuma yazma etkinlikleri düzenlenecek olan Mahalle Konağı, bayanların uğrak yeri olacaktır. Bayanların sosyal yaşama daha aktif olarak katılmaları için yapacağımız çalışmaları sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa yapacağız. Taziye Evi ve Mahalle Konağı mahallemize rahat nefes aldıracaktır."

Muhabir: İbrahim Sincar

Yayıncı: Necdet Doğruyol
Kaynak: AA