Dinletme müptelası vali bizi dinletiyor!

AK Partili vekilden bakana şok mektup!

Dinletme müptelası vali bizi dinletiyor!
“Marifetlerinin bir bölümü” notu düşerek Adana Valisi Coş hakkında İçişleri Bakanı 'na bir şikâyet mektubu gönderen AK Partili Küçükaydın mektupta; Vali Coş 'un “dinleme müptelalığı”ndan gittiği her yere bir müteahhidi taşımasına, ilişkisi olduğu bir doktoru tayin ettirmesine kadar bir dizi suçlamaya yer verdi

AK Parti Milletvekili Ali Küçükaydın, seçim bölgesi Adana 'ya iki yıl önce atanan Vali Hüseyin Avni Coş 'la ilgili İçişleri Bakanlığı 'na 2 sayfalık bir şikâyet mektubu gönderdi. Küçükaydın 'ın şaşkınlık yaratan ve yaklaşık 2.5 ay önce İçişleri Bakanı Muammer Güler 'e ulaşan mektubundaki iddialar özetle şöyle:

ZULÜM: Haksız-hukuksuz işlemleriyle gündemden düşmeyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş tabiri caiz ise devlet terörü estirmektedir. Kendi beyanatında 2012 'de 'bütün kamu kurum ve kuruluşlarında 3 bin 415 araştırma, soruşturma, inceleme'yaptırdığını belirtmektedir. İhtilal dönemlerinde, hatta çokça tenkit ettiğimiz tek parti döneminde parti müfettişliği anlayışında bile bu zulüm mantığı görülmemiştir.

MÜTEAHHİT: Valilerin gittiği illere güvendiği kaymakam ve vali yardımcılarını götürme gibi bir mülki idare amiri teamülü mevcuttur. Ancak, valilerin gittiği illere müteahhit götürme gibi bir anlayışa hiç tanık olmamıştım. Sanırım bunun tek istisnası Coş 'tur.

5 İLDE: Bingöl Valiliği 'nden başlayarak müteahhit H.A. 'yı gittiği her ile götürdüğü inkârı mümkün olmayacak şekilde ortadadır. Zira bu kişi, valinin gittiği Bingöl, Aksaray, Kırklareli, Aydın illerinde kamuya ait işler yapmıştır. Hepsi de belgelidir.

ALLAH 'TAN: H. A. 'yı Adana Valisi olur olmaz Adana 'ya da taşımış, Akdoğan Sitesi 'nde lüks bir büro açılmış, bazı bürokratlar akşamları bu binaya çağrılmak suretiyle ihaleler yönlendirilmek istenmiştir. Buna itiraz etme cesaretini gösteren elemanlar açığa alınarak görev yerleri değiştirilmiştir. Allah 'tan bu kişi ölmüş ve büro kapanmıştır.

TAYİN: Aynı şekilde daha önce Kırklareli Valiliği sırasında ilişkisi olduğu iddia edilen Dr. A. B. B. 'yi Adana 'da bir özel hastaneye yerleştirdiği gerçektir. Doğruluğunun SGK kayıtlarından tespitinin kolayca mümkün olacağı malumlarınızdır.

MÜPTELA: Yine Vali Coş ciddi bir telefon dinletme hastalığına müpteladır. Güvenlik güçlerini kullanarak milletvekillerini, belediye başkanlarını yasal olmayan şekilde dinlettiği ve dinlemelerin belli yerlere servis edildiği kuvvetle muhtemeldir.

MÜLTECİ: H. A. isimli müteahhidin ölümünden sonra bu sefer de ihalelerin önemli kısmının B. adlı firma aracılığıyla yönlendirildiği iddia edilmektedir. Bu şirketin sahibi R.S. 'nin adı deşifre olunca şirketteki hisselerini kardeşine devredip, yine bir şirket kurduğu ve Suriye 'den gelen mültecilerle ilgili yapılan devlet işlerinin bu firma üzerinden yapıldığı konuşulmaktadır. En son da bir 'iftira mektubu furyası'ile ilgili olarak B.T. adlı vatandaşın evi emniyetçe gece saat 3.10 'da basılmış ve terör estirilmiştir.

BİR BÖLÜM: Bütün bu sıraladığım hususlar Vali Hüseyin Avni Coş 'un marifetlerinden sadece bir bölümüdür ve hepsinin ispatı vardır.

ERDOĞAN: Ayrıca Vali, Başbakan Erdoğan 'a özel yakınlığını ihsas ettirerek, İstanbul Belediyesi 'nde yaptığı soruşturmayı imalı şekilde anlatabilmektedir.

ANLATTIM: Ben bu konuları önceki Bakan İdris Naim Şahin ve Bakan Yardımcısı Osman Güneş 'e açık seçik anlattım, müfettiş istedim. Şimdi yazılı olarak size sunuyorum. Takdirinizde olan ve yapılması gereken müfettiş görevlendirmek olmalı; zaten bu hususlar daha önce çalıştığı yerlerin millet vekillerince de bilinmektedir.

HÜSEYİN AVNİ COŞ'UN KİMLİK KARTI

EĞİTİM: AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi.

GÖREV YERLERİ: Bucak, Akkuş, İmranlı, Şirvan Kaymakamlığı, OHAL Bölge Vali Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı, Mülkiye Başmüfettişliği, Bingöl, Aksaray, Kırklareli, Aydın Valiliği. Adana Valiliği

MEDENİ HALİ: Evli ve iki çocuk babası.

GÜNDEME GELDİĞİ KONULAR:

* Taş atan çocuklar ailelerinden alınabilir açıklaması.

* Taş atan çocukların ailelerine ceza verilebilir açıklaması.

* Milletvekillerine gönderilen şikâyet mektupları nedeniyle basılan evde 3 kişinin gözaltına alınması.