Aydın’ı Sel Aldı

Aydın’da sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Aydın’ı Sel Aldı
Bir saat içinde metrekareye yaklaşık 50 kilogram yağış düşünce cadde ve sokaklar dereye döndü. Bir çok araç dereye dönen yollarda mahsur kaldı

İtfaiye ve polis ekipleri yağmur sonucu oluşan su baskınında mahsur kalanları kurtarmak için seferber oldu.
Sabah saat 07:30 sıralarında aniden başlayan yağış nedeniyle mesaiye gidecek olan pek çok kişi evden çıkmadı. Yola çıkanlar ise yağışlar nedeniyle oluşan su baskınlarında mahsur kaldı. Özellikle Aydın merkez, Cumhuriyet Mahallesi, Yedieylül Mahallesi, Kurtuluş Mahallesi ve Cuma Mahallesi’nde su baskınları yaşandı.

Yaz yağmuru olması nedeniyle tıkanan logarlar yukarıdan gelen yağmur sularını çekmekte yetersiz kalınca, şehrin bazı noktalarında tıkanma yaşandı. Aydın-İzmir Karayolu Yenidörtyol Kavşağı ve Otogar önünde dereye dönen yolda trafik akışı sağlanamayınca yol tıkandı. Çatal Köprü ve Körfez Caddesi’nde araçlar yolda mahsur kaldı ve birçok aracın içine su doldu.

İtfaiye ekipleri ve polis yolda ve araçlarında mahsur kalanları kurtarmak için seferber olurken, yağışlar nedeniyle bazı yerlerde maddi hasar meydana geldi. Şiddetli yağış nedeniyle şehirde zaman zaman elektrik kesintileri de yaşandı.

“YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK”
Aydın Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri sabah erken saatlerde başlayan şiddetli yağışın, aralıklarla 2 gün boyunca devam edeceğini ve vatandaşların yağışlara karşı tedbirli olmalarını önerdi. Bu arda sabah saatlerinden bardaktan boşalırcasına gerçekleşen yağışlarda bir saat kadar zaman içerisinde metrekareye yaklaşık 50 kilogram yağış düştüğü öğrenildi.
Kaynak: İHA