AK Parti Milletvekilleri Tanrıverdi ve Yurttaş, Sarıgöl'de Dolu ve Şiddetli Yağıştan Zarar Gören Bağlarda İnceleme Yaptı

AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi ile Muzaffer Yurttaş, Sarıgöl'de şiddetli yağış ve doludan zarar gören bağlarda inceleme yaptı.

Tırazlar köyündeki bağlarda incelemede bulunan Tanrıverdi ve Yurttaş, daha sonra köyün düğün salonunda üreticilerle biraraya geldi.

Yurttaş, Sarıgölde bazı bölgelerdeki bağlarda yüzde 100'e yakın oranda zararların olduğunu gördüklerini, bundan üreticinin gelecek yılının da etkileneceğini söyledi.

Üreticinin, Tarım Kredi Kooperatifi ve bankalara olan borçlarının ertelenmesi talep ettiğini bildiren Yurttaş, "Sarıgöl, doğal afet bölgesi ilan edilmeli. Hazırlamış olduğumuz raporları meclise sunacağız" dedi.

Tanrıverdi ise dolu zararını öğrenince konuyu Tarım Bakanı'na ilettiklerini, ilgili kurumların dolu zararı raporu çıkardıklarını söyledi.

Tanrıver'di, konuşmasında, çözüm sürecinin başlatıldığından bu yana şehit olmadığını ve annelerin ağlamadığını belirterek, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki saldırıya da değinerek lanetlediğini söyledi.

Türkiye'nin huzur ortamını ve yükselişini engellemek isteyenlerin bulunduğunu belirten Tanrıverdi, "Bu millet terörden çok çekti. Hiç bir terör örgütü ile pazarlığımız olamaz, ne de taviz veririz. Tek devlet, tek millet, tek bayrak dedik. Bu vatan bir bütündür kimse bozamaz" dedi.

Manisa İl Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi ise bağlarda zarar tespiti gerçekleştirmeden budanma yapılmaması uyarısında bulundu.

Toplantıya Sarıgöl Kaymakamı Mustafa Hamdi Yıkıcı, Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, İlçe Gıda-Tarım ve Hayvancılık müdürü Mehmet Toy da katıldı.

Muhabir: Mehmet Akif Sarıhan

Yayıncı: Serdar Yılmaz
Kaynak: AA