Kuveyt’te Düzce Rüzgarı Esti

Kuveyt Türk Toplumu tarafından düzenlenen Kuveyt-Türkiye Dostluk Festivalinde Düzce rüzgarı esti.

Kuveyt’te Düzce Rüzgarı Esti
Kuveyt Gulf Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen geceye Kuveyt’te bulunan Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Milli Eğitim eski Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır, Düzceninsesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Bektaş ile MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak ile folklor ekibi katılırken, Kuveyt’ten Evkaf Bakan Vekili Dr. Adil Abdullah Felah, Kuveyt Eğitim Bakan Vekili Kuveyt Türk’ünde sahibi olan Kuveyt Finans Home Ceosu Ömer Ahmet, Kuveyt Parlementosu Türk Dostluk Grubu Başkanı, Arap Türk Forumu Genel Sekreteri Muhammed El Deyhani, Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi Murat Taner, Kuveyt Türk Toplumu Başkanı Nesimi Ömeroğlu, THY Kuveyt Müdürü Adem Ceylan ile yüzlerce davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kuveyt Türk Toplumu Başkanı Nesimi Ömeroğlu’nun ardından konuşan Evkaf Bakan Vekili Dr.Adil Abdullah Felah toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Düzce Belediyesi ve Düzce Valiliğince hazırlanan Düzce’yi tanıtıcı video Kuvetlilerce büyük ilgi gördü.

Vali Yılmaz “Her çeşit turizm Düzce’de var”
Gecede bir konuşma yapan Düzce Valisi Adnan Yılmaz, zengin tarihi, iklimi, yerel yaşam tarzı ve gelenekleri, yemyeşil doğası, dereleri, gölleri, şelaleleri ve su kaynaklarıyla Düzce’nin eşsiz bir turizm yeri olduğunu ifade ederek “Başkent Ankara ve İstanbul arasında büyük otoyol ile ulaşımı sağlanan Düzce’miz denizi, tarihi mekanları, yaylaları ve şelaleleri ile Kuveytli kardeşlerimiz için bulunmaz bir turizm cennetidir. Efteni Gölü ve çevresi sahip olduğu zengin bitki örtüsü ve su kaynaklarıyla göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunan önemli ve ender merkezlerden biridir. Toplam 150 çeşit kuşa ev sahipliği yapmaktadır. Efteni Gölü trekking, olta balıkçılığı, bitki ve kuş gözlemciliği ve foto-safari aktiviteleri için oldukça uygundur. Düzce’mizde bulunan büyük Melen nehri, raftinge elverişli 13 kilometrelik parkuru ile Türkiye’nin ikinci büyük rafting sporlarının yapıldığı yerdir” dedi.

Vali Yılmaz son olarak “Düzce Valisi ve Düzce halkı olarak hepinizi Düzce’de görmekten ve misafir etmek büyük onur duyacağız” şeklinde konuştu.

KORKMAZ “SİZLERİ DÜZCE’DE AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYARIZ”
Milletvekilleri adına bir konuşma yapan Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, 30 yıldır Kuveyt’le ilişkilerinin ve dostluklarının sürdüğünü, birçok Kuveytli arkadaşını Düzce’de ağırladığını, 3 gün devam eden bir program çerçevesinde yaptıkları ziyaret ve temaslarla Düzce’yi Kuveytlilere tanıtmaya çalıştıklarını dile getirerek “Huzur, sakinlik ve turizmin her çeşidinin yaşamak isteyenler Türkiye’de tek adresi Düzce’dir. Düzce büyük şehirlerin aksine huzurlu ve sakin bir şehirdir. Merkezden 30 dakikada denice girerken, yine aynı sürede yüksek yaylalarda serinleme imkanına kavuşabilirsiniz. Yüksek gelir sahibi siz Kuveyt’li kardeşlerimizi ağırlamaktan onur duyarız” dedi.

Gecede THY Kuveyt Bürosunun sponsorluğunda Düzce’de misafir edilecek 5 aile belirlendi.

Standlarımız ve yiyeceklerimiz büyük ilgi gördü
Daha sonra Düzce Valisi ve milletvekillerine çeşitli hediyeler verildi.

Salon girişinde kurulan stantlarda Düzce’yi tanıtan broşürler gelenlere sunulurken, büyük boy Düzce fotoğrafları ile Rafting ve Akçakoca’yı tanıtan özel resimler Kuvetlilerce dikkatle izlendi.

Konuşmaların ardından katılımcılara Düzce’den Kuveyt’te götürülen 500 kişilik köfte Düzceli ustalar tarafından mangallarda pişirilerek protokole ve davetlilere ikram edildi. Büyük beğeni gören köfteler kısa sürede yenilirken, köfteyle birlikte geceye katılanlara yine Düzce’den götürülen Fındık, Çerkez Peyniri, Şıra, Yaprak Sarma ve Acıka ikram edildi.
Kaynak: İHA