Genel Başkan Başdanışmanı Erbakan Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, "Türkiyemizin içinde bulunduğu siyasi atmosfer ve bölgemizdeki olaylara baktığımızda, en sık aklımıza gelen 'biz bu filmi daha önce seyretmiştik' düşüncesidir" dedi.

Erbakan, partisinin bir otelde düzenlenen Safranbolu İlçe Başkanlığı Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 10 yıldır TBMM'ye giremedikleri ve belediye başkanlıklarını kazanamadıkları için boşuna uğraştıklarını söyleyenler bulunduğunu belirterek, bir işi ihlasla yürütmenin dünyadaki en büyük akıllık ve en büyük zenginlik olduğunu söyledi.

Olaylara daha farklı baktıklarını anlatan Erbakan, şunları kaydetti:

"Türkiyemizin içinde bulunduğu siyasi atmosfer ve bölgemizdeki olaylara baktığımızda, en sık aklımıza gelen 'biz bu filmi daha önce seyretmiştik' düşüncesidir. Biz feraset sahibi insanlarız. Bu sebeple dış mihrakları çok iyi tanıyoruz, onların oynamak istediği oyunları çok iyi biliyoruz. Bu sebeple olaylara battığımız zaman herkesten daha farklı değerlendiriyoruz. Milli Görüşçüler olarak 'bu filmi bir yerlerden hatırlıyoruz' diyoruz."

AK Parti iktidara gelince cumhuriyet tarihinde ilk defa Çankaya Köşkünde başı örtülü bir cumhurbaşkanı eşi olduğunu dile getiren Erbakan, "Bu, ne kadar güzel bir olay. Milli Görüşçüler olarak bununla en fazla biz iftihar ediyoruz. Bin sene İslam'a hizmet etmiş bir milletin en yüksek makamında başörtülü kimselerin olması lazım. AK Parti iktidarında tecvitle Kur'an-ı Kerim okuyan bir başbakanımız var. Namaz kılan, hacca giden bakanlarımız var. AK Parti iktidarı döneminde geç de olsa başörtülü kızlarımız üniversitelere yeniden kabul ediliyor" ifadesini kullandı.

Muhabir: Ahmet Özler

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA