Sivaslı’da Fide Üretimini Geliştirme Projesi

Uşak Üniversitesi Sivaslı Meslek Yüksek Okulu tarafından yürütülen ve İl Özel İdaresi tarafından desteklenen “Fide Üretimini Geliştirme, Eğitim Ve Uygulama Projesi” kapsamında ilk fideler toprakla buluştu.

Sivaslı’da Fide Üretimini Geliştirme Projesi
İlçe Kaymakamı ile MYO Müdürü, il genel meclisini ziyaret ederek proje hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.
Üreticiye nitelikli ve sağlıklı fide temin etmek, Sivaslı MYO’da fide üretim alt yapısı oluşturmak ve fide üretimini öğrencilere uygulamalı olarak göstermek amacıyla yürütülen proje kapsamında bu yıl 70 bin biber, 50 bin domates, 50 bin salatalık ve 30 bin kavun fidesi üretilmesi hedefleniyor. Hedeflenen fideler çiftçilerin de katılımıyla toprakla buluşturuldu. Sivaslı Kaymakamı Serkan keçeli ve Sivaslı MYO Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şener Tarla, İl genel Meclisi üyelerine proje hakkında bilgi verdi

Fide Üretimini Geliştirme, Eğitim Ve Uygulama Projesine verdikleri destekten dolayı İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür eden Kaymakam Keçeli, “Sivaslı denilince akla ilk önce tarım, tarım denilince sebzecilik gelmektedir. Benim Sİvaslı'da göreve başlamamdan önce uygulanmaya başlanılan ve bu sezon ilk kez fide ürettiğimiz projenin çok isabetli olduğunu düşünüyorum. Umuyoruz ki MYO da hocalarımızın öncülüğünde gerçekleştirilecek bilimsel çalışmalarla önümüzdeki günlerde Uşak tamamının fide ihtiyacını karşılayacak duruma gelecektir. Projenin hayata geçmesinde ve üretim sürecinde emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum "dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun ise projenin hayat geçmesinde emeği geçen Sivaslı MYO Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şener Tarla'ya ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş'e teşekkür ederek, üreticinin daha fazla gelir elde etmesini temin etmek amacıyla tarımsal desteklerin devam edeceğini söyledi.

İlçe çiftçisine sulama ve selektör alımı gibi desteklerin yanında 2 yıl önce fasulye tohumu desteği verdiklerini de belirten Meclis Başkanı Uzun, “Bu desteklerden çok olumlu neticeler alındı. Geçtiğimiz yıl Sivaslı ilçemizde seracılığı geliştirme projesi kapsamında yüzde 60 hibe destekli seralar kurup çiftçilerimize teslim ettik. Bu seralarda da üretime başlanmış durumdadır. Şimdi de Uşak Üniversitesi Sivaslı MYO tarafından yürütülen ve İl Özel İdaresi olarak 149 bin TL maddi destek sağladığımız"Fide Üretimini Geliştirme, Eğitim Ve Uygulama Projesi" nin hayata geçirilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl başlangıç üretiminin gerçekleştiği fide üretim tesislerinde yapılacak bilimsel araştırmalarla çok kısa bir sürede fide üretiminin tüm ilin ihtiyacını karşılayacak düzeye geleceğini umuyoruz. Burada üniversite tarafından üretimin bilimsel olarak gerçekleştiriliyor olması, hem hocalarımızın bilgi ve birikimlerini geliştirecek, hem de öğrencilerimiz teorik bilgilerin yanında pratik yaparak tecrübe kazanmış olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA