Vali Yurdakul: Ancak Bu Sempozyumun Hizmetkarı Oluruz

Vali Veysel Yurdakul, "Bizim için en büyük şeref, böyle bir programa, anlayışa, düşünceye ve niyete hizmetkar olmaktır" dedi.

Bitlis-Tatvan karayolundaki El-Aman Hanı'nda valilik, belediye, Bitlis Eren Üniversitesi ile Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı işbirliğince "Said Nursi Sempozyumu" düzenlendi.

Sempozyum Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Said Nursi'nin hayatını konu alan belgeselin gösterimiyle başladı.

Vali Yurdakul, açılışta yaptığı konuşmada, 500 yıllık tarihi El-Aman Hanı'nın daha önce bu kadar şerefli ve gurur verici bir programa şahitlik etmediğini söyledi.

Ülkenin geleceğinin, büyük zatların gösterdiği ufukla El-Aman Hanı gibi aradan asırlar bile geçse dimdik ayakta olacağını ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:

"Bizim için en büyük şeref, böyle bir programa, anlayışa, düşünceye ve niyete hizmetkar olmaktır. Bizler ancak bu sempozyumun hizmetkarı oluruz. Said Nursi diyor ki; 'Zaman ihtiyarladıkça Kur'an gençleşiyor.' Bu han çok misafire ev sahipliği yaptı. Burada birçok program yaptık. İnanın bu kadar şerefli, gurur verici bir programa, bu tarihi han şahitlik etmemiştir. İnşallah ülkemizin geleceği büyük zatların, ışık şahsiyetlerin gösterdiği ufukta, El-Aman Hanı gibi aradan asırlar bile geçse dimdik ayakta olacaktır. Bu ilmin sadece yakın coğrafyayı değil, uzak coğrafyaları da aydınlatan sönmez ve söndürülmez bir ışık olacağına adım gibi inanıyorum."

BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kavas ise Said Nursi'nin ülkenin ve milletin sıkıntılı günlerinde, toplumla bütünleşerek, maddi ve manevi sıkıntıların aşılmasında kendine görev düştüğü bilinciyle davranan bir şahsiyet olduğunu kaydetti.

Mekkeli müderris Es-Seyyid Muhammed Elmas da Bediüzzaman Said Nursi'nin Allah tarafından gönderilmiş büyük bir nimet olduğunu bildirerek, Arap ülkelerinde Nursi'nin eserlerine büyük ilgi olduğunu dile getirdi.

Elmas, "Nursi'nin eseri Risale-i Nur, bu zamanı okuyan bir eserdir. Mekke'de Risale-i Nur ile tanıtıştırdığımız bütün alimler, o eserleri okuyor ve destekliyor. Araplar olarak, Said Nursi gibi bir şahsiyeti çıkardığınız için sizleri tebrik ediyoruz" diye konuştu.

Program, açış konuşmalarının ardından oturumlarla devam etti.

Sempozyuma Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, ilçe belediye başkanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA