Susurluk Belediyesinin Düzenlediği Organizasyonda Balıkesir Merkez İle 18 İlçeden 2 Bin Civarında Engelli Ve Ailesi, Piknikte Bir Araya Geldi

Susurluk Belediyesinin düzenlediği organizasyonda Balıkesir merkez ile 18 ilçeden 2 bin civarında engelli ve ailesi, piknikte buluştu.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Engelliler Pikniği, Susurluk Çaylak mesire alanında gerçekleştirildi.

Balıkesir merkez ile 18 ilçeden 2 bin civarında engelli ve yakını, piknikte yapılan birçok etkinlikle keyifli bir gün yaşadı.

Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği öncülüğünde Halk Eğitimi Merkezi ile Akşam Sanat Okulunca organize edilen kursa katılan 33 engelliden oluşan Engelliler Mehteran Takımı'nın konser verdiği piknikte, temsili olarak askerlik yapacak 4 engelliye "uğurlama töreni" yapıldı. Müzik eşliğinde aileleriyle oynayan engelliler, palyaço gösterileriyle eğlendi.

Vali Ahmet Turhan, piknikte, ilin tüm ilçelerinden engellilerin katıldığını belirterek, "Hepimiz birer engelli adayıyız. Engelli vatandaşlarımızın da bizler gibi bulundukları ortamda rahat ve huzur içinde yaşamaları için devletimiz elinden geleni yapıyor. Bizler de yerelde bunları uygulamalıyız. Bugün burada sizlerle, engelli kardeşlerimle olmaktan çok mutluyum" dedi.

Susurluk Belediye Başkanı Tahsin Bozoğlu ise amaçlarının engellileri hayatın içinde tutmak olduğunu vurgulayarak, "Şu an oynuyorlar, eğleniyorlar. Biz atölyeler yaptık onlar için, kumla oynuyorlar, resim yapıyorlar. Engelleri kaldırmak için yaşamın içine katmak için bunları düzenliyoruz" diye konuştu.

Başkan olarak sekreterinin yok, odacısının, şoförünün ve makam aracının bulunmadığını dile getiren Bozoğlu, "Gelirlerimizi, 4 bin 500 öğrencimize, engellilere, binlerce yoksula kullanıyoruz. Buraya engellileri kamu getiriyor. Bütün ilçedeki belediyeler, araç kaldırıyor ve engelliler getiriliyor. İşte burada köfte yapıyoruz, tatlı ve meyve ikramlarımız var. Buradaki birçok ürünü Susurluk Belediyesi kendi işletmelerinde üretiyor" ifadesini kullandı.

Muhabir: Tahsin Ayyıldız

Yayıncı: Zafer Akpınar
Kaynak: AA